UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2019-06-28 12:05

Súlyemelés: V4-es ORV

Nemcsak a politikában, az utánpótlássportban is polgárjogot nyert a V4 elnevezés: a visegrádi négyeket, vagyis a cseheket, a magyarokat, a lengyeleket és a szlovákokat összefogó társulás ifjú erős emberei e hét végén súlyemelésben mérik össze felkészültségüket az ORV-n, azaz az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.huA visegrádi négyek országainak legkiválóbb 18 esztendő alatti súlyemelői a szlovákiai Bobrovban töltik a hétvégét: ezúttal itt rendezik meg az Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV), amelynek évente felváltva gazdái a V4-ek tagjai. Idén a szlovákok a rendezők, tavaly Ózd révén mi voltunk a vendéglátók, de a „váltógazdálkodásnak” megfelelően adott már otthont a V4 hasonlóképpen „súlyos” eseményének Lengyelország és Csehország egyaránt.

Az ifjúsági olimpián szereplő Orsós Richárd is tagja az ORV-csapatnak Forrás: olimpia.hu
Az ifjúsági olimpián szereplő Orsós Richárd is tagja az ORV-csapatnak Forrás: olimpia.hu
A vetésforgó idei állomásán is mind a fiúknál, mind a lányoknál változatlanul csapatverseny zajlik, amelynek végső sorrendjét az egyéni teljesítmények összegzése adja ki. Méghozzá úgy, hogy az elért eredményeket az emelő testsúlyához viszonyítják, s az így kapott pontok szerint áll össze a rangsor, ennél fogva a „részprodukciók” rendkívül fontosak a minél előkelőbb helyezés elérése szempontjából. A korosztályos válogatottak viaskodásában rendre jeleskednek a mieink, példának okáért a múlt évi ózdi erőpróbát a lányoknál mi nyertük, a fiúknál pedig a második hely jutott csapatunknak a lengyelek mögött. Tavalyelőtt a csehországi ORV-n pedig mindkét válogatottunk másodikként végzett. Most hétvégén hasonló végkifejletre számíthatunk, vagy ahogyan indulás előtt a csapatvezető Pátrovics Géza, a korábbi nagyszerű súlyemelő fogalmazott: várhatóan megint az első-második helyért harcolhatunk a lengyelekkel mindkét nemnél. Bobrovban a fiúknál heten, a lányoknál hatan lépnek versenydobogóra a piros-fehér-zöld színek képviseletében, köztük többen is bizonyítottak már a különböző korosztályos megméretéseken. A csapatversenybe az előbbieknél a legjobb hat, az utóbbiaknál pedig a legjobb öt eredménye számít be.

A magyar ORV-csapat fiúk 55 kg: Bimbó Brendon Ronaldó 61 kg: Koncz Kristóf, Orsós Richárd 73 kg: Fekécs Ervin, Fekécs Szilárd 81 kg: Féderer Benjámin plusz 102 kg: Lucz Levente lányok 49 kg: Eszenyi Fanni 55 kg: Árva Cintia 59 kg: Illés Dóra Lilla, Major Nikoletta 64 kg: Schrőter Petra 87 kg: Boros Viktória

További korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.