UtánpótlásSport
2023. szeptember 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-06-28 20:59

Tájfutás: Jónás Ferenc és Gárdonyi Csilla ifjúsági Európa-bajnok lett a világháborús árkok között

Két első és egy harmadik helyet szereztek a magyar versenyzők a fehéroroszországi Grodnóban megkezdődött ifjúsági tájfutó Európa-bajnokságon, ahol pénteken a normál távú versenyeket rendezték meg – derül ki a magyar szövetség tájékoztatásából.

Helyi idő szerint 10 órakor kezdődött a normáltávú verseny Szapockin település környékén. Meglehetősen szintes és vegyes fedettségű a terep, amit második világháborús gödrök, árkok, tankbeállók szabdalnak. Az előzetesen a rendezők által várt kilométerátlagok is kemény terepet sejttettek.

A 18 éves leányok között Gárdonyi Csilla állhatott fel a dobogó tetejére Fotó: MTFSZ
A 18 éves leányok között Gárdonyi Csilla állhatott fel a dobogó tetejére Fotó: MTFSZ
A 32 ország 409 tájfutóját felvonultató kontinensviadalon a 18-19 évesek mezőnyében a férfiaknál Jónás Ferenc, míg a nőknél a tavalyi junior világbajnok Gárdonyi Csilla diadalmaskodott. Az ifjabb korosztályban, a 16-17 évesek között a lányoknál is született magyar érem, miután Czakó Boglárka a harmadik legjobb időeredménnyel ért célba. Szombaton a váltóversenyeket, míg vasárnap a sprinttáv küzdelmeit rendezik meg az Eb-n. A váltóra Sztarina térségében kerül sor egy hasonló jellegű, de laposabb terepen. Végül vasárnap a sprinttel zárul a program a házigazda város központjában, amely teljesen lapos, lakott részeket és parkokat is tartalmaz.

AZ IFJÚSÁGI TÁJFUTÓ EB MAGYAR INDULÓI (Zárójelben a normáltávú verseny magyar helyezései) Leányok 16 évesek: Czakó Boglárka (3.), Mag Viktória, Sárközy Rita (7.), Zempléni Lilla 18 évesek: Gárdonyi Csilla (1.), Hajdu Nelli, Mérő Dominika, Néda Júlia Fiúk 16 évesek: Fülöp Álmos Huba, Gönczi Péter, Klement Kelén, Kovács Kende 18 évesek: Bujdosó Zoltán, Jónás Ferenc (1.), Néda Tamás, Szabó Marcell

További korosztályos hírek TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÁSBAN a sportági aloldalunkon.