UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-30 15:21

Kézilabda: nagyot mentek a dabasiak a 2018/19-es évadban

A leány U14-es bajnokságban arany-, a fiú ifjúsági ligában bronzérmet szerzett a Dabasi KC együttese. Az egyesület utánpótlás-igazgatójával, Bakos Dáviddal beszélgettünk az idei eredményekről, a legfontosabb feladataikról és a célokról.

Nagy utat járt be a Dabasi KC az elmúlt években. A Pest megyei klub már huzamosabb ideje NB I-es férfi felnőttegyüttessel büszkélkedhet, és az utánpótlásban mind nagyobb eredményeket tudnak felmutatni. Nem csak a fiúk között, ugyanis a „kicsiknél” már a leányvonalon is az élmezőnybe tartoznak.

A dabasiak ifjúsági fiúcsapata bronzérmes lett a májusi négyes döntőn Forrás: Dabasi KK
A dabasiak ifjúsági fiúcsapata bronzérmes lett a májusi négyes döntőn Forrás: Dabasi KK
Az elmúlt évadban a fiú ifjúsági bajnokságban bronzérmet nyertek, a lány U14-es korosztályban megnyerték a ligát, míg a fiú U15-ös és lány serdülő pontvadászatban feljutottak az első osztályba. Természetesen a dabasiak utánpótlás-igazgatója, Bakos Dávid is elégedett a mögöttük hagyott évaddal. „Korábban még nem voltunk ennyire sikeresek, így persze, hogy boldogok vagyunk. Nagyon büszkék vagyunk az ifjúsági fiúcsapatunkra, amely előbb bejutott az országos négyes döntőbe, majd ott a bronzmérkőzésen legyőzte a Pick Szeged együttesét. Na meg legalább annyira az U14-es lányokra, akik megnyerték az első osztályú bajnokságot. És akkor a két feljutó társaságról még nem is beszéltünk…” A roppant dinamikusan növekvő és fejlődő egyesületben ugyanakkor nem kizárólag érmekben mérik a sikert, hosszú távon szeretnék felépíteni a fiatalokat. „Messze nem az eredményesség, az elért helyezés a legfontosabb szempont a munkánkban. Sportolókat és egyben embereket szeretnénk nevelni, akik aztán sikeresen felkészülhetnek a felnőtt pályafutásukra.” Bakos elmondta, a dabasi klubot a megmaradt nagyon családias közeget egyre inkább a professzionalizmus jellemzi. Nem titok, hogy folyamatosan lépkednének fel a ranglétrán az utánpótlás-nevelő műhelyek között. A fiatalok előtt pedig ott az NB I-es férfiegyütttes, mint motiváló tényező. „Az utóbbi időben nem csak a város, hanem a térség kézilabda-utánpótlását is igyekeztünk lefedni, ezen az úton tovább kell haladni. Emellett pedig még szakmailag is még szeretnénk előrelépni, még közelebb kerülni a legerősebb hazai klubokhoz.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.