UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-07-05 14:03

Autósport: nehéz helyzetből indul Tassi Attila a portugáliai WTCR-futamon

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.

Nehéz hétvége vár Tassi Attilára Portugáliában, ahol nem elég, hogy ismeretlen pályán kell bizonyítania, a turaautós világkupa-sorozat belső, esélykiegyenlítő rendszere, a BoP miatt olyan plusz súlyt cipel majd Hondájában, amely komolyan visszaveti autója teljesítményét.

Tassi Attila nehéz helyzetből vág neki a portugáliai hétvégének (Fotó: WTCR Oscaro)
Tassi Attila nehéz helyzetből vág neki a portugáliai hétvégének (Fotó: WTCR Oscaro)
A 20 éves versenyző ennek ellenére bizakodó, mivel a legutóbbi, németországi hétvégén végre olyan teljesítményt tudott nyújtani, amit elvár magától. „A nürburgringi hétvége pontosan úgy alakult, ahogyan arra szükségünk volt. A korábbi versenyekkel ellentétben nagyot léptünk előre, és megmutattuk, hogy ha az első tíz közé tudjuk kvalifikálni magunkat, akkor könnyen ott maradhatunk a versenyen is" – mondta az NSO-nak az ifjú magyar pilóta. A súlykompenzációk és a BoP-rendszer miatt a Honda a második legnehezebb autó lesz a mezőnyben – az első helyen most is a Hyundai áll ezen a listán. Emellett rajtbüntetés is sújtja a fiatal magyart: a harmadik nürburgringi versenyen elfüstölt az autója, így pedig Portugáliára motort cseréltek a Hondában. „Vila Real nehéz lesz, mert sosem versenyeztem itt korábban, a motorcsere ráadásul azt jelenti, hogy az első futamon csak a rajtrács végéről indulhatok – mondta. – Utcai pályán előzni egy sosem könnyű, emellett plusz ötven kilogrammot fogok cipelni kompenzációs súlyként. Megteszünk mindent, hogy a lehető legelőrébb végezzünk, mielőtt elmennénk a nyári szünetre." A Vila Real-i hétvége programja pénteken 18 órakor kezdődik az első szabadedzéssel. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.