UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-07-07 14:49

A 20 éves Tassi Attila a WTCR teljes mezőnyét maga mögé utasította vasárnap Vila Realban

Szombat után vasárnap is magyar zászló loboghat a Vila Real-i utcai pálya rajtrácsának első helye mellett. Míg a hétvége első napján Michelisz Norbert, a másodikon Tassi Attila nyerte meg az időmérőt, így mondhatjuk, a magyarok bevették a portugál pályát. A KCMG 20 éves versenyzője 1:59.808-as idővel hagyta maga mögött a mezőnyt, ezzel a vasárnapi főfutamon az első helyről indulhat − írja az origo.hu.

A szokásosnál visszafogottabb hangulatban kezdődött a WTCR vasárnapi, második időmérője azután, hogy szombat este tragikus váratlansággal meghalt a Cyan Racing Team húszéves szerelője. Nemcsak az érintett, hanem a többi csapat tagjai közül is többen fekete karszalaggal emlékeztek kollégájukra, és a versenyzők is gyászszalaggal az overalljukon ültek autóba.

Középen a pole pozíciót megszerző Tassi Attila, mellette balra csapattársa, a helyi hős, Tiago Monteiro, aki a második helyről indulhat, jobbra pedig Yann Ehrlacher, a Cyan Racing pilótája, a harmadik rajthely birtokosa Forrás: Florent Gooden
Középen a pole pozíciót megszerző Tassi Attila, mellette balra csapattársa, a helyi hős, Tiago Monteiro, aki a második helyről indulhat, jobbra pedig Yann Ehrlacher, a Cyan Racing pilótája, a harmadik rajthely birtokosa Forrás: Florent Gooden
A szombatihoz képest teljesen más képet mutattak az erőviszonyok a túraautó-világkupa második portugáliai időmérőjén: míg előző nap a Hyundaiok folyamatosan harcban voltak az első helyekért, a Hondák pedig szenvedtek, addig vasárnap fordult a kocka: a koreai gyártó autóiból egyedül Nicky Catsburg jutott a Q2-be, miközben mind a négy Civic a legjobb 12 között volt. A KCMG Hondáinak tehát nem volt gondja a sebességgel. Ahhoz képest, amilyen visszafogott teljesítményt mutattak az év első felévben, Vila Realban, a második időmérőn szárnyaltak. A 20 éves Tassi Attilával együtt csapattársa, a helyi hős Tiago Monteiro is bejutott a Q3-ba, a Sébastian Loeb Racing versenyzője, Rob Huff, valamint a két Cyan Racing-pilóta, Yann Ehrlacher és Yvan Muller társaságában. Tassi választhatott elsőként, hogy hányadikként szeretné megfutni egyetlen gyorskörét, így a Q3-ban utolsóként gurult a pályára. Mindenkinél gyorsabb, 1.59.808-as idejével megszerezte a pole pozíciót. A pimaszul tökéletes köre után Attila a helyszínen azt mondta az Origónak: elégedett, mert eleinte nem úgy tűnt, hogy sokra lesznek képesek ezen a pályán. "Szombathoz képest sikerült javulnom a Q1-ben fél másodpercet, utána már csak egy lehetőségem volt javítani, de azzal meg is nyertem az időmérő első részét. Utána az volt bennem, hogy ha még egy ilyen kört összerakok, akkor talán bejuthatok a Q3-ba is, és sikerült. Látszott az első perctől, hogy ez a pálya nem a Hondáké, de egész hétvégén jól dolgoztunk. Tegnap a motorcserém miatt a végéről indulhattam, így viszont jó gyakorlás volt az első verseny" – foglalta össze a történteket a KCMG fiatal magyarja. Tassi Attila a fordított rajtrácsos második futamon a 10. helyről indulhat, a pole Ma Qing Huáé. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.