UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-07-09 13:20

Jégkorong: Keresztes Levente a tengerentúlon szövi tovább az álmait

Az NCDC elnevezésű amerikai juniorligában szereplő Twin City Thunderben folytatja a pályafutását Keresztes Levente. A 17 éves korosztályos válogatott támadóval a nagy lehetőségről, a MAC-ban eltöltött tizenkét esztendőről és a távlati célokról is beszélgettünk.

Újabb fiatal magyar jégkorongozó került ki a tengerentúli körforgásba: a MAC 17 esztendős játékosát, Keresztes Leventét draftolta a National Collegiate Development Conference-ben (NCDC) szereplő Twin City Thunder együttese.

Keresztes Leventét (pirosban) két csapat is akarta Amerikában Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
Keresztes Leventét (pirosban) két csapat is akarta Amerikában Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
A korosztályos válogatottal a székesfehérvári U18-as vb-n is szereplő hokis nem is számított korábban erre a lehetőségre. „Bevallom, nagyon váratlanul ért a megkeresés, igazából azt sem tudtam, hogy ebben a ligában is működik a draftrendszer – nyilatkozta honlapunknak Keresztes. – Nagy megtiszteltetés, hogy az Egyesült Államokban szóba került a nevem. Eleinte egy másik csapat akart leigazolni, de a Twin City előbb választhatott, úgyhogy a következő évadban náluk játszom.” A tengerentúlra szerződés sok újdonságot hoz majd a fiatal játékos számára, aki augusztus közepén repül a Maine állambeli Auburnbe, majd szeptemberben kezdi meg a bajnoki évadot új csapatával. „Maga a játék képe egészen más lesz, mint itthon. Kisebb a pálya, ezáltal biztosan gyorsabb lesz a játék. Azt gondolom, hogy nekem elsősorban fizikailag kell majd felvennem a ritmust, miközben persze technikailag és taktikailag is fejlődni szeretnék. Erre biztosan meg is lesz a lehetőségem, hiszen szinte csak idősebbek között, a juniorbajnokságban fogok játszani.”
Keresztes Levente a Maine állambeli Twin City Thunderbe igazolt
Keresztes Levente a Maine állambeli Twin City Thunderbe igazolt
A váltás ugyanakkor semmiképpen sem lesz egyszerű, hiszen tizenkét év után hagyja el a második otthonát. „A MAC-ra már szinte a családomként tekintek, ennyi idő alatt rengeteg élmény ért itt, nagyon sok a szép emlék, amiért csak hálával tartozom a klubnak. És persze a család és barátok is Magyarországon maradnak… De valamit, valamiért. Ilyen lehetőségem nem minden nap adódik egy sportoló életében.” Keresztes a MAC válogatott védőjét, a korábban Amerikában is játszott, Garát Zsombort is megkérdezte az átigazolásáról, és ő határozottan javasolta, vágjon bele a kalandba. A fiatal csatár lépésről lépésre akar haladni. „Az első évben egy célom van, hogy megragadjak ebben a ligában. Azt viszont tudom, hogy sok játékos-megfigyelő jár a bajnoki meccsekre, ezért megvan az előrelépési lehetőség. Szép álom az NHL, de mindenki oda akar kerülni, úgyhogy az még elég messze. Viszont hosszú távon mindenképpen egy erős profi ligában szeretném megállni a helyem: legyen az akár kint Amerikában, akár Európában a svéd, finn, svájci vagy német bajnokság.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.