UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-07-11 13:45

Egy éve várt az Aston Villa profiszerződésére a 17 éves kapus, Onódi Ákos

A győri ETO FC-ből egy éve az Aston Villa gárdájába került 17 éves kapus, Onódi Ákos profiszerződést kötött a birminghami klubbal.

A 17 éves Onódi Ákos tavaly nyáron az ETO FC Győrből került az Aston Villához, és most profiszerződést ajánlott neki a nagy múltú, Premier League-ben szereplő angol klub. A fiatal kapus örömmel el is fogadta az ajánlatot. A kisalfold.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy az aláírás pillanatában még nem fogta fel, milyen nagy lehetőség kapujában áll. Véleménye szerint minden utánpótláskorú játékos álma, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában szereplő egyesülettől kapjon profiszerződést.

kisalfold
kisalfold
„Leírhatatlan,mekkora megtiszteltetés volt ezt megélni. Már csak azért is pozitívabban látom a jövőmet, mert így biztosan állíthatom, látnak bennem potenciált, és kapok esélyt, hogy a felnőttek között bizonyíthassak az edzéseken. Meglepetésnek nem volt meglepetés, hiszen tavaly nyáron már aláírtam egy hároméves kontraktust, amely magában foglalta kétéves profiszerződés lehetőségét is. Egy éve vártam, hogy eljöjjön ez a pillanat." A kapus, aki a magyar másodosztályban 16 évesen mutatkozott be, úgy érzi, pályafutásán nagyot lendíthet, hogy az angol élvonalban kapott szerződést. „Biztosítva van a fejlődésem, tudom, hogy a lehető legjobb helyen vagyok. Nagyon jól sikerült beilleszkednem. A vezetőségtől és az edzői stábtól is folyamatosan kapom a visszajelzést, hogy elégedettek az edzésmunkámmal, és az egyik felnőtt kapussal, Jed Steerrel is váltottam pár szót a minap. Tetszett neki, ahogy mozogtam. Nem is kellett többet mondania, ez az egyik legnagyobb elismerés, és még nagyobb motiváció a folytatásra.” A győri születésű futballista sokszor álmodozott róla, hogy egyszer profi lesz. Állítása szerint három évvel ezelőtt még gondolni sem merte volna, hogy rövid időn belül nagyot fordul vele a világ. A következő célja az U23-as csapat stabil tagjának lenni, és minél tökéletesebbre fejleszteni technikai, fizikai és mentális képességeit. A pályán kell megmutatnia, hogy helye van a nemzeti együttesben. „A válogatottal változatlan a célunk, az U19-es Európa-bajnokságra szeretnénk eljutni. A profi státus önmagában nem változtat a nemzeti csapaton belül betöltött pozíciómon. Szimplán a pályán nyújtott teljesítményt tartják szem előtt a szövetségi edzők, és annak alapján döntenek"tette hozzá Onódi Ákos. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.