UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-07-11 21:23

Leány U19-es kézi Eb: nem volt kérdés, a magyar válogatott lelépte Montenegrót a győri nyitányon

Tíz percig zajlott kiegyenlített küzdelem, utána a házigazda, ráadásul favorit magyar együttes felőrölte a montenegróiak erejét a győri leány U19-es kézilabda Európa-bajnokság első napján. Golovin Vlagyimir együttese 27–18-as sikerrel vette a C csoport nyitókörét, s pénteken az osztrákok ellen menetelhet tovább.

Véget ért a várakozás, csütörtökön este fél hét előtt néhány perccel kifutott a pályára az Audi Arénában a magyar juniorválogatott. A győri leány U19-es kézilabda Európa-bajnokság egyik favoritjának is tekinthető társaság a montenegrói együttes vendéglátójaként kezdte meg a kontinenstornát, azon társaság ellen, amelyet májusban a budapesti junior Final Four elődöntőjében tizenkét góllal győzött le a Golovin-csapat.

A hosszú sérülésből visszatérő Kuczora Csenge vezére volt a magyar válogatottnak a nyitómeccsen Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
A hosszú sérülésből visszatérő Kuczora Csenge vezére volt a magyar válogatottnak a nyitómeccsen Fotó: Mura László/utanpotlassport.hu
A rivális az első ütést elég hamar bevitte a mieinknek, és ezt ezúttal szó szerint kell érteni: a találkozó első akciójának végén a balszélső Marija Radovics ugyanis csúnyán fejbe dobta a magyar kapust, Herczeg Lilit, igaz, a gól legalább elmaradt. Sőt, mindjárt utána Albek Anna megszerezte a torna első magyar találatát. A játék képe azonban sokkal inkább kiegyenlített volt az első tíz percben, jól láthatóan ez együtteseket még kicsit nyomta a tét (4–4). A magyar leányoknak tíz percre volt szükségük, hogy felvegyék a ritmust, és elkezdjék a délszlávok felőrlését, akiknek aztán már hetesből sem sikerült bevenni Herczeg kapuját. Még az időkérés sem mentette meg őket a magyar hengertől, amely átrobogott rajtuk, és gyakorlatilag az első harminc percben eldöntötte a legfontosabb kérdést (15–7). A fordulás után sem engedett a szorításból a házigazda. Montenegrónak nemhogy visszajönni a mérkőzésbe, de még közelíteni sem igen volt esélye. S bár a védekezés annyira már nem volt összeszedett a második félidőben, de bemutatkozásnak tökéletesen megfelelt a hatvan perces produkció. A magyar együttes ismét legyőzte a montenegróiakat, igaz, most nem tizenkét góllal, de megint meggyőző fölénnyel, 27–18-ra.
Egységes volt a magyar csapat a pályán és a kispadon is Forrás: EHF
Egységes volt a magyar csapat a pályán és a kispadon is Forrás: EHF
Az est egyetlen szépséghibája, hogy a kiválóan teljesítő jobbátlövő, Albek Anna kapott egy jókora pofont a montenegrói faltól, amely után már nem tért vissza a pályára. Viszont, mint később a magyar szalmai stábtól megtudtuk, aggodalomra semmi ok, nincs komoly sérülés. Pénteken ismét lőheti a szebbnél szebb gólokat a Graz légiósa. Ezek után nem csoda, hogy az összecsapást megnyerő alakulat szövetségi edzője, Golovin Vlagyimir sem volt elégedetlen, miközben honlapunknak értékelt: „Az elején még kicsit akadozott a gépezet, de utána sikerült felülmúlnunk az ellenfelet. Nehezítette a dolgunkat, hogy nagyon lassították a játékot, így nem tudtunk a saját ritmusunkban játszani. Most már viszont csakis a következő ellenfélre, Ausztriára koncentrálunk, pénteken ismét csak összeszedett játékkal lehetünk sikeresek.” A mérkőzés legjobbjának választott Kuczora Csenge kilenc hónap után játszott végig újra tétmérkőzést. A győzelem után persze fülig érő szájjal jött le a pályáról: „Az első félidőben remekül működött a védekezésünk, a másodikra azonban  kicsit fellazult. Ugyanakkor természetesen boldogok vagyunk, győzelemmel kezdtünk a nagyszerű közönségünk előtt. Alig várom már a holnapi meccset.”

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, GYŐR Csoportkör, 1. forduló MAGYARORSZÁG–MONTENERGÓ 27–18 (15–7) Magyarország: Herczeg, Szabó (kapusok), Albek 4, Arany 2, Bánfai 2, Kácsor, Kellermann, Kuczora 3, Pál 2, Schatzl 4, Simon 2, Stranigg 3, Szilovics, Tóth 4, Vámos 1, Zsiborás. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir Montenegró: Babovics, Vujadinovics (kapusok), Angyusics, Bozsovics 1, Csorovics, Dzaferovics, Godecs 4, Kadovics, Knezevics, Marsenics 3, Petkovics 1, Radovics, Rajcsevics 6, Vukcsevics 3. Szövetségi edző: Suzana Lazovics Hétméteresek: 2/1, ill. 4/1 Kiállítások: 4, ill. 8 perc A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország–Ausztria 33–22 A magyar válogatott további programja: Július 12., péntek, 18:30: Magyarország-Ausztria (Tv: M4 Sport) Július 14., vasárnap, 18:30: Magyarország-Spanyolország (Tv: M4 Sport)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.