UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-07-15 21:08

Harasztovich Fanninak és András Csabának a legjobb nyolc között parancsoltak megálljt az Ostravában zajló korosztályos Eb-n

Véget ért a magyarok számára a csehországi kontinensviadal, miután az ifjúságiak közül Harasztovich Fanni párosban, András Csaba pedig egyéniben jutott el a torna negyeddöntőjéig, ahol azonban elfogyott a lendületük. További öt kategóriában a legjobb 16 mezőnye jelentette számunkra a végállomást.

Az ostravai serdülő és ifjúsági Európa-bajnokság csütörtöki napján az volt a magyarok szempontjából az elsődleges kérdés, vajon hányan képesek bravúrt végrehajtva az elődöntőbe verekedni magukat. Nos, a papírformát nem sikerült felborítaniuk, hiszen egyikük sem szállhat harcba éremért, mindazonáltal néhányan bőven kielégítették a „tisztes helytállás" fogalmát: András Csaba, valamint Harasztovich Fanni is képviselte hazánkat az ifjúsági versenyek negyeddöntőjében. Utóbbi ráadásul már a harmadik ellenfelét köszönthette a legjobb nyolc között az orosz Kazanceva, Tajlakova duó személyében, hiszen nemcsak a német Laura Tiefenbrunner párjaként, hanem egyéniben is asztalhoz állt. Itt a nyolcaddöntőben sajnos sima, 4:0-ás vereséget mért rá az orosz Anasztaszija Kolis. Majd párosban sem járt jobban, Kazanceváék ugyanis szettveszteség nélkül nyerték a meccset (3:0).

András Csaba a negyeddöntőig jutott ifjúsági egyéniben az ostravai Eb-n Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség
András Csaba a negyeddöntőig jutott ifjúsági egyéniben az ostravai Eb-n Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség
András Csaba óriási küzdelemben múlta felül a spanyol Alberto Lillót a legjobb nyolc közé jutásért vívott párharcban. A magyar fiú már 3:1-re is vezetett, de a hispán hősiesen mentette a menthetőt: visszahozta a sírból a mérkőzést, és így csupán a hetedik játszmában dőlt el a rangadó. Az utolsó, mindent eldöntő partit András bírta jobban (11:4), s így 4:3-as győzelmet aratott behúzta. A következő körben viszont már túl rágós falatba botlott: a francia Vincent Picard 4:1-re legyőzte a legtovább menetelő magyar fiút. Rajtuk kívül is szépen helytálltak a mieink, bár a legjobb nyolc közé jutásért kétség kívül bitang nehéz ellenfelek ellen kellett volna kivívniuk a sikert. Serdülő párosban Tölgyes Dorottya a román Ioana Singeorzannal szerepelt, a duó 3:0-ra kikapott a francia Lutz, Mobarek kettőstől, így nem folytathatta a kontinensviadalt. A magyar lány egyébként egyesben is megméretett, és 4:2-re alulmaradt az orosz Szvetlana Dmitrijenkóval szemben. A serdülő fiúk mezőnyében Huzsvár Eriknek a tegnapi sikeres szereplés után ezúttal nem annyira jött ki az ütés: hiába állt fel 2:0-ás hátrányból, összesítésben 4:3-ra kikapott a változatosság kedvéért orosz Gyenyisz Izumrudovtól. Az ifjúsági leánymezőnyben pedig Drabant Anitáért szoríthattak a magyar drukkerek, azonban nem sokáig, mivel 4:0-ás vereséget szenvedett a lengyel Anna Wegrzyntől.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG, OSTRAVA IFJÚSÁGI FIÚ EGYES NYOLCADDÖNTŐ András Csaba–Lillo (spanyol) 4:3 (5, 7, –9, 8, –7, –8, 4) NEGYEDDÖNTŐ András–Picard (francia) 1:4 (–7, 8, –9, –7, –10) SERDÜLŐ FIÚ EGYES NYOLCADDÖNTŐ Huzsvár Erik–Izumrudov (orosz) 3:4 (–9, –8, 5, 8, 11, –9, –8) IFJÚSÁGI LEÁNY EGYES NYOLCADDÖNTŐ Harasztovich Fanni–Kolis (orosz) 0:4 (–6, –1, –4, –7) Drabant Anita–Wegrzyn (lengyel) 0:4 (–9, –8, –8, –8) IFJÚSÁGI LEÁNY PÁROS NYOLCADDÖNTŐ Harasztovich, Tiefenbrunner (magyar, német)–Edvinsson, Roose (svéd) 3:1 (8, –10, 6, 7) NEGYEDDÖNTŐ Harasztovich, Tiefenbrunner (magyar, német)–Kazanyceva, Tajlakova (orosz) 0:3 (–9, –10, –6) SERDÜLŐ LEÁNY EGYES NYOLCADDÖNTŐ Tölgyes Dorottya–Dmitrienko (orosz) 2:4 (5, –8, –7, –5, 10, –11) SERDÜLŐ LEÁNY PÁROS NYOLCADDÖNTŐ Tölgyes, Singeorzan (magyar, román)–Lutz, Mobarek (francia) 0:3 (–10, –6, –9)

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.