UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-07-17 15:35

Jégkorong: három magyar fiatal szerzett értékes tapasztalatokat a finnországi fejlesztő táborban

Három fiatal magyar jégkorongozó is részt vett a nemzetközi szövetség fejlesztő táborában, amelyet a finnországi Vierumakiban rendeztek meg.

Múlt héten 16. alkalommal rendezte meg  fejlesztő táborát az IIHF  – tájékoztat a szövetség honlapja. A finnországi eseményre a világ minden tájáról érkeztek, összesen ötven ország képviseltette magát. A játékosok között három magyar vett részt a programban, Horváth Bence (Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia), Nádasy Márton (Óbuda HA), és Balázs Olivér (Vasas). Utóbbi kapus együttese, a pirosak nyerték meg az egymás közötti hatcsapatos tornát.

iihf
iihf
„Az első nap még az ismerkedésről szólt, de utána egyre jobb lett a hangulat, remek csapat kovácsolódott össze. Az én együttesemben volt finn, mexikói, orosz, észt, ausztrál, indonéz csapattárs is. Minden reggel 45 perces kapusedzéssel kezdődött, utána pedig a csapattal vettünk részt másfél órás jeges edzésen. Minden nap azzal az együttessel voltunk párban, amelyikkel este játszottunk. Szerepeltek a programban különböző feladatok és minigame is. Ezt szárazedzés követte, majd az ebéd és a csendes pihenő után előadásokat hallgathattunk. A témák között szerepelt az antidopping, elhangzott, hogy évente nézzük át a tiltott szerek listáját, a megfelelő táplálkozásról játékos formában tudhattunk meg többet, és szó volt a fogadás és a belső információk kiadásának tilalmáról is” – mesélt élményeiről a 15 éves kapus. Balázs Olivér elégedett volt saját teljesítményével, és jó visszajelzéseket is kapott. A német Jan Kamenikkel, az Eisbären Berlin korosztályos csapatának kapusedzőjével dolgozott együtt. „Néhány hibára felhívták a figyelmet, azokat ki kell javítani. Széles az alapállásom, de már az NHL-ben is kezdenek szűkebb alapállást használni a kapusok. Egyre gyorsabb a játék, így pedig robbanékonyabb tud lenni a kapus. Megpróbálok ezen változtatni, de ez hosszabb folyamat lesz. Profi mentalitás érződött végig a táborban, ezt átvettem fejben, ezentúl így fogok gondolkodni. A szokásokat megpróbálom beépíteni a napirendbe.” A finnországi tábor Learn to Play nevű programjának résztvevői között volt Barabás Miklós, az IOGJA edzője is, több mint 25 országból érkezett társai mellett. A trénerek feladata az volt, hogy finn gyerekekből álló csapatot irányítsanak, olyan feladatokat kitalálva, hogy a kicsiket bevonják és élvezzék a hokit – leküzdve a nyelvi nehézségeket is. Az MNA Leadership Programban vett részt Végh Boldizsár, az MJSZ munkatársa. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.