UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-07-18 21:56

A junior férfi kéziválogatott simán verte Koszovó csapatát, ezzel átvette a vezetést a C-csoportban a spanyolországi világbajnokságon

Rendkívül magabiztosan, kiemelkedő védekező- és támadójátékkal nyerte meg második csoportmeccsét a junior férfi kézilabda-válogatott Pontevedrában, a korosztályos világbajnokságon − ezúttal a koszovóiak estek Gyurka János tanítványai áldozatául, 36–21-re kaptak ki. Máthé Dominikék ezzel átvették a vezetést a C csoportban.

A Gyurka János vezette junior férfi kéziválogatott kedden nyögvenyelős mérkőzésen nyert Bahrein csapata ellen 34−30-ra a spanyolországi korosztályos világbajnokság csoportkörében. Máthé Dominikékkal szemben csütörtökön a koszovói együttes állt Pontevedrában, amely ez idáig egy vereséget tudhat maga mögött: a horvátoktól kaptak ki 23−17-re. A rivális erejéről azonban többet elmond az, hogy utolsóként kvalifikálták magukat a vb-re: interkontinentális selejtezőtornán arattak diadalt úgy, hogy az elődöntőben a paraguayiakat, a fináléban meg a thaiföldieket utasították maguk mögé.

Borzas Uros két gólt lőtt a koszovóiak ellen Forrás: IHF
Borzas Uros két gólt lőtt a koszovóiak ellen Forrás: IHF
A magyarok mestere a mérkőzés előtt kiemelte, hogy nagyon figyelni kell a koszovóiak beállóira és átlövéseire, ugyanis ezekben a legerősebbek. Ez láthatóan nem okozott gondot Rosta Miklóséknak. Mondhatni, minden bejött a magyaroknak, hiszen az első 12 gólig száz százalékos lövési mutatójuk volt, miközben az ellenfél csak háromszor talált be a kapuba. Úgy tűnik, a bahreiniek megmutatták, bőven van még csiszolnivaló Borzas Uroséknak a védekezésen − ezúttal olyannyira jól ment, hogy a koszovóiaknak esélyük sem volt áttörni a masszív védelmi vonalat. A helyzetükön az sem segített, hogy a gárda egyik legjobbja, Jon Muqolli piros lapot kapott a 23. percben. A félidőben 20−9-es vezetéssel vonulhattak le Tóth Péterék. A második játékrészben aztán meglepetéssel rukkolt elő a rivális: két gólt dolgozott le a hátrányából. Persze, ennél beljebb már nem kerültek. Még annak ellenére sem, hogy a magyarok kilenc perc alatt csupán három találatig jutottak. Ugyanakkor beindultak, s tovább szórták a gólokat: Schäffer Zsolt egy percen belül két hétméterest értékesített, s ugyanezen időintervallum alatt talált be kétszer Tóth Péter is. A gépezet megállíthatatlanná vált, és ennek az lett az eredménye, hogy a fiúk 36−21-es diadalt arattak, ezzel együtt − a gólkülönbségnek köszönhetően − a C-csoport élére ugrottak. Gyurka János a meccs után arról beszélt, hogy a pontosság hagyott némi kivetnivalót maga után. „Fontos volt, hogy maximális fordulatszámon pörögjünk, és az is, hogy mindenki pályára léphessen, a cserejátékosok is lehetőséghez jussanak, hiszen a legjobbjainknak kipihenten kell kezdeniük a következő fordulóban. A közeli zónából történő lövéseink pontatlanok voltak, úgy tűnik, ezen mindenképpen javítanunk kell a folytatásban.”

FÉRFI JUNIOR KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG C CSOPORT, 2. FORDULÓ Magyarország–Koszovó 36–21 (20–9) Gól: Schäffer 8, Tóth 7, Rosta 4, Spekhardt 3, Kerkovits, Máthé, Borzas, Csomor, Gábor 2-2, Kecskés, Kristóf, Szita, Ubornyák 1-1 A csoport további eredményei: Portugália–Bahrein 29–27, Horvátország–Brazília 33–29 A MAGYAROK TOVÁBBI PROGRAMJA Július 19., péntek (Pontevedra) 18.30: Magyarország–Horvátország Július 21., vasárnap (Pontevedra) 20.00: Magyarország–Portugália Július 22., hétfő (Pontevedra) 20.30: Magyarország–Brazília Tv: a Sport Tv a magyarok összes meccsét adja

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.