UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-07-18 12:43

Párbajtőr: a 16 éves Muhari Eszternek észt versenyző parancsolt megálljt a budapesti felnőtt vb-n

Az első akadályt még sikerrel vette, a tizenhat közé jutásért már búcsúzott Muhari Eszter a budapesti felnőtt vívó-világbajnokságon. A Budapesti Honvéd 16 éves párbajtőrözőjét az észt Katrina Lehis ejtette ki.

A 16 éves Muhari Eszter kitűnő produkcióval mutatkozott be a felnőtt vívó-világbajnokság színpadán: a párbajtőrözők hétfői selejtezőjében valamennyi csörtéjét megnyerte, többek között az ukránok 2012-es olimpiai bajnokát, Jana Semjakinát is felülmúlta.

Muhari Eszter  a legjobb 32-ig jutott a budapesti felnőtt vb-n
Muhari Eszter a legjobb 32-ig jutott a budapesti felnőtt vb-n
Csütörtök reggel aztán ott folytatta, ahol az év elején abbahagyta. Az első asszójában felnőtteket megszégyenítő magabiztossággal 15:6-ra múlta felül a svájci Pauline Brunnert. Az újabb bravúr viszont már nem jött össze. Katrina Lehis túl nagy falat volt a többszörös kadét Európa-bajnok versenyzőnek, az észt az elejétől a végéig uralta a pástot, és hasonlóképpen meggyőző, szintén 15:6-os sikerrel ejtette ki Muharit. A bravúrosan szereplő, még három évig utánpótláskorú magyar párbajtőröző útja véget ért – legalábbis a budapesti világbajnokságon. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.