UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-07-19 13:02

Kosárlabda: Völgyi Péterék készen állnak a bangkoki U19-es világbajnokságra, amely szombaton kezdődik

„Az amerikaiaknak teljesen mindegy, kivel kerülnek össze, rettenetesen erősek és toronymagas esélyesei a vébének. Hat játékosuk ugyanaz, mint a tavalyi aranyérmes csapatnak, amellyel − megítélésem szerint − négy között lettek volna a női NB I-ben. Az ausztrálok ellen nagyon figyelnünk kell a lepattanókra, ebben nagyon jók. Bízom benne, hogy vissza tudunk vágni a tavalyi bronzmeccsen elszenvedett vereségünkért” − mondta az U19-es bangkoki világbajnokság előtt az Európa-bajnoki ezüstérmes magyar csapat vezetőedzője, Völgyi Péter.

Parádésan szerepelt a Völgyi Péter vezette U18-as leány kosárválogatott a szarajevói korosztályos A divíziós kontinensbajnokságon, hiszen ezüstérmet akasztottak a hölgyek nyakába. A szülői ölelésekért nem érkeztek haza Dombai Rékáék, mivel utaztak is tovább Bangkokba, az U19-es világbajnokságra, és szombaton, magyar idő szerint délelőtt 9.30 órakor már pályára is lépnek Dél-Korea alakulatával szemben.

Az U19-es leányválogatott már Bangkokban van Forrás: FIBA
Az U19-es leányválogatott már Bangkokban van Forrás: FIBA
„Erőnlétben utolértük magunkat, habár borzasztó napokat éltünk át, kínszenvedés volt. A pályán derül ki, mennyit is vett ki belőlünk az Eb. Tavaly fordítva volt: a vb-t követte a kontinensbajnokság. Akkor jól kezdtük a második megméretést, viszont az utolsó két meccsre már nagyon elfáradtunk” − mondta Völgyi. A bangkoki tornára egyébként úgy kvalifikálták magukat, hogy 2018-ban a harmadik helyen zárták az udinei U18-as kontinenstornát, ráadásul három héttel azelőtt negyedikek lettek a minszki U17-es vb-n. Tavaly a következő sorrendben zárult a világbajnokság: 1. Egyesült Államok, 2. Franciaország, 3. Ausztrália, 4. Magyarország. Meglepő csoportbeosztást kellett elkönyvelniük Angyal Barbaráéknak, ugyanis az amerikaiakkal és az ausztrálokkal egy kvartettbe kerültek − Dél-Korea mellett. „Az amerikaiaknak teljesen mindegy, kivel kerülnek össze, rettenetesen erősek és toronymagas esélyesei a vb-nek. Hat játékosuk ugyanaz, mint a tavalyi aranyérmes csapatnak, amellyel − megítélésem szerint − négy között lettek volna a női NB I-ben. Az ausztrálok ellen nagyon figyelnünk kell a lepattanókra, ebben nagyon jók. Bízom benne, hogy vissza tudunk vágni a tavalyi bronzmeccsen elszenvedett vereségünkért. A koreaiakat sem becsülhetjük alá. Mi több, komolyan kell számolni velük, mivel borzasztóan agresszívan védekeznek és gyorsak. Benne van a pakliban, hogy nem nyerünk egyetlen meccset sem a csoportban, annyi azonban biztos, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk” − zárja le a mester.

Az U19-es világbajnokságon részt vevő, Európa-bajnoki ezüstérmes leányválogatott kerete Angyal Barbara, Boros Júlia, Boros Berta, Budácsik Dorottya, Dombai Réka, Horváth Fruzsina, Keita Aya Júlia, Kiss Angelika, Mányoky Réka, Szirony Dorina, Varga Alíz, Wentzel Nóra A magyarok programja a bangkoki leány U19-es világbajnokságon Csoportkör Szombat: Magyarország−Dél Korea, 9.30 Vasárnap: Magyarország−Ausztrália, 7.15 Kedd: Magyarország−Egyesült Államok, 7 Szerda: nyolcaddöntő Péntek: negyeddöntő Szombat: elődöntő Vasárnap: helyosztó

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.