UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-07-22 22:39

Férfi U21-es kézi-vb: a brazilok ellen sem volt esély, Dánia következik a nyolcaddöntőben

Újabb lehangoló vereséget szenvedett a magyar férfiválogatott a spanyolországi U21-es kézilabda-vb-n. Gyurka János együttese simán, 31–25-re kapott ki a braziloktól, így Bahreint és Koszovót megelőzve negyedikként lépett tovább a csoportból, és készülhet a dánok elleni szerdai nyolcaddöntőre.

A szomorú valósággal találkozott a magyar válogatott a Spanyolországban zajló férfi U21-es kézilabda-világbajnokság első négy fordulójában. Gyurka János együttese előbb szenvedve verte Bahreint, majd magabiztosan Koszovót, utána viszont fájóan egyértelmű vereséget szenvedett a horvátok és a portugálok ellen is Pontevedrában. Az utolsó fordulóban, a brazilok ellen így nem lehetettek vérmesebb reményei a csapatnak, minthogy legalább jó szájízzel készüljön a biztosan pokoli nehéz nyolcaddöntőre.

Rosta Miklóséknak eddig nem megy, a braziloktól is simán kikaptak Forrás: IHF
Rosta Miklóséknak eddig nem megy, a braziloktól is simán kikaptak Forrás: IHF
  A találkozó első perceiben a világbajnokságon talán először lehetett dicsérni a mieink addig négy meccsen 124 gólt engedélyező védelmét. A kezdés viszont ennek ellenére sem sikerült jobban, mint korábban, ugyanis mindössze egyetlen magyar találat született tizenöt perc alatt, az is indításból. Az 1–5-ös rajt nem sok jóval kecsegtetett a folytatásra, a fiúk egyszerűen nem találták a rendszert brazilok nagyon nyitott védekezésére. Egyre csak nőtt a szakadék, így részsikerként lehetett elkönyvelni, hogy a félidő második negyed órájában nyolcszor is beköszönt a magyar csapat, és feljött öt gólra (9–14). A folytatás első perceiben azonban a dél-amerikaiak gyorsan elhessegették a felzárkózással kapcsolatos álmokat. Továbbra is sok volt az eladott labda, s bár a védekezés az eddigi meccsekhez képest nem volt rossz, a feltámadáshoz elengedhetetlen extra kapusteljesítmény hiányzott. A 46. percben, hatgólos hátrányban elhasználta az utolsó időkérését is. A hét hat elleni játékkal megpróbált újat húzni, azonban a gyorsan eladott labdával és az üres kapus találattal ez a szakasz is rosszul indult. Nem volt valós esély már a brazilok megszorongatására sem, 31–25-ös vereség lett a vége, így a gárda a negyedik helyen zárta a csoportkört, és a dánok ellen készülhet a nyolcaddöntőre. Természetesen a szövetségi edző sem volt elégedett: „Egyszerűen esélyt sem adunk maguknak arra, hogy partiban legyünk a mérkőzéseken – nyilatkozta Gyurka a Sport TV-nek a találkozó után. – Értelmetlen hibákat csinálunk, amelyekre egyszerűen nem találok magyarázatot. A játékosok küzdenek becsülettel, de nem tudunk igazi csapatként játszani. Nem lesz egyszerű, de próbálunk lelket önteni a fiúkba a nyolcaddöntő előtt.” Ahogyan a szakvezető is fogalmazott, a szerdai összecsapás biztosan pokoli nehéz lesz, de azért ne zárjuk ki, hogy a magyar válogatott felszívja magát, és meglepetést szerez. Mert azért láttunk már csodát  még a dánok ellen is.

FÉRFI U21-ES KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, VIGO ÉS PONTEVEDRA (SPANYOLORSZÁG) Csoportkör, 5. forduló MAGYARORSZÁG–BRAZÍLIA 25–31 (9–14) A magyar gólszerzők: Máthé 7, Csomor, Kristóf, Rosta 3-3, Gábor, Szita, Tóth 2-2, Schäffer, Spekhardt, Szűcs 1-1 A csoport többi mérkőzésén: Bahrein – Koszovó 29–29, Horvátország–Portugália 32–30 A csoport végeredménye: 1. Horvátország 10 pont, 2. Brazília 8, 3. Portugália 6, 4. Magyarország 4, 5. Bahrein 1 (135–151), 6. Koszovó 1 (111–156) Nyolcaddöntő: Július 24., szerda, 14.15: Magyarország–Dánia (Tv: Sport1)

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.