UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2019-07-23 11:05

Viharos világbajnokság előtt a magyar U23-as evezősök

Szerdán kezdődik az U23-as világbajnokság az Egyesült Államokban. A floridai félsziget nyugati partján található Sarasota-Bradenton ad otthont a huszonhárom év alatti evezősök világversenyének. A helyszín már ismerős lehet, hiszen a 2017-ben rendezett felnőtt-világbajnokságon a Simon Béla, Juhász Adrián, Kolláth Vanda összetételű kormányos kettes földöntúli hajrával tudott itt vb-címet szerezni.

férfi_nyolcas
férfi_nyolcas
A magyar csapat már múlt hét csütörtökön megérkezett az U23-as világbajnokság helyszínére, az egyesült államokbeli Sarasota-Bradentonba, hogy a lehető legjobban tudjon alkalmazkodni a hat órás időeltolódáshoz és a magas páratartalomból adódó nehézségekhez. A rendkívüli meleg minden napos viharokkal párosul, ami feltehetően nem fog változni a verseny ideje alatt sem. Sarasotában ötvenhárom ország 672 sportolója versenyez majd az öt napos korosztályos világbajnokságon. A magyar csapat tizenhét versenyzővel áll rajthoz. Külön öröm és rendkívüli előrelépés, hogy idén először egy U23-as nyolcas is képviseli Magyarországot a világbajnokságon. Sarasotában a napi tréningek mellett a válogatott szabadidős programokkal hangolódik a világbajnokságra, például szombaton a pálya lezárása miatt a reggeli edzés után pihenésképpen ellátogatott a népszerű Siesta Key Beach-re csobbanni egyet. A fiatalok azonban hamarosan az éles küzdelmekbe vetik bele magukat. A csapattal minden rendben, Dobai Tamással kiegészülve a delegáció most már teljes létszámban készül a megméretésre. A délután óramű pontossággal érkező minden napos viharok ugyan egy-két edzést elmosnak (ilyenkor a szervező bizottság lezárja a pályát), de a csapatot ez nem gátolja a felkészülésben. A verseny a ITT lesz követhető.

U23-AS VILÁGBAJNOKSÁG, SARASOTA-BRADENTON A magyar csapat: Férfiak: Normálsúlyú négypárevezős: Danó Dániel, Ács Kristóf, Bácskai Máté, Szabó Márton. Edző: Mácsik Miklós Könnyűsúlyú kettes: Szabó Bence, Furkó Kálmán. Edző: Molnár Dezső Nyolcas: Kiss Norbert, Hopp Márton, Király Csaba, Kunstár Márk, Gerei Tamás, László Péter, Szlovák Rajmund, Dobai Tamás. Kormányos: Szalkai Ádám (tartalék: Porvázsnyik Patrik). Edző: Tevesz László Nők: Normálsúlyú kétpárevezős: Preil Vivien és Gadányi Zoltána. Edző: Molnár Zoltán. Szövetségi kapitány: Szierer János

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.