UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-07-26 15:39

Kézi: ezerrel készülnek a vb-rajtra az ifjúsági fiúk; meglepetést okoznának Szkopjéban

Csütörtökön a horvátok elleni felkészülési meccsel hangolt az augusztus 6-án kezdődő vb-rajtra a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott. A kiélezett mérkőzésen elszenvedett egygólos vereség után a csapat vezetőedzőjével, Kárpáti Krisztiánnal és két játékosával, Bognár Alexszel és Kőhegyi Ákossal beszélgettünk a közelgő nagy megméretésről.

A világbajnoki felkészülés hajrájába lépett a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott. Kárpáti Krisztián együttese másfél hét múlva játssza az első mérkőzését Macedóniában. Persze, a Tajvan elleni rajtig még van hátra néhány nap, de annyit kijelenhetünk, az évad során szinte az összes lehetséges ellenféllel találkozott a magyar csapat, így készen áll a tornára.

Kőhegyi Ákosék (pirosban) csütörtökön megszorongatták a horvátokat Fotó: Tompos Gábor/NEKA
Kőhegyi Ákosék (pirosban) csütörtökön megszorongatták a horvátokat Fotó: Tompos Gábor/NEKA
„Nagyon hasznos éven vagyunk túl, rengeteg nemzetközi tapasztalatot szereztek a fiúk – kezdte Kárpáti Krisztián, a gárda szövetségi edzője. – Különösen örültem annak, hogy a legjobbak ellen készülhettünk, voltak kitűnő mérkőzések, de persze fájó vereségeink is.” Ugyanakkor szinte mindig felvette a versenyt az ellenfelével a válogatott. Így történt ez csütörtöki látogatásunkkor is, amikor 24–23-as vereséget szenvedett a szűk elithez tartozó horvátoktól a Kárpáti Krisztián, Pásztor István vezette alakulat. „Úgy látom, és a tapasztaltok is ezt mutatják, hogy amikor jó napunk van, bárkinek méltó vetélytársai vagyunk – folytatta Kárpáti. – Viszont akadtak kellemetlen meglepetések is, amikor gyengébb képességű riválisokkal is játszottunk szoros mérkőzést. A srácok még nem felnőttek, és a fiatalság, bolondság minden tulajdonságát hordozzák magukkal.”
Bognár Alex (pirosban) szerint képesek elhinni, hogy bárkit legyőzhetnek Forrás: MKSZ
Bognár Alex (pirosban) szerint képesek elhinni, hogy bárkit legyőzhetnek Forrás: MKSZ
Az ugyanakkor vitathatatlan, hogy a csapat masszív védekezésére lehet építeni, a szakvezető is amondó, ha huszonhárom-huszonöt gólon tartják az ellenfelet, tényleg bárki ellen van esélyük. A másik komoly erény pedig a küzdeni tudás lehet. Erről már a csapat 19 éves irányítója, Kőhegyi Ákos beszélt honlapunknak. „Úgy érzem, egyre jobb a hangulat, s minél több időt töltünk együtt, annál inkább kezd összekovácsolódni az együttes. Jó látni azt, hogy nagyon szoros barátságok jöttek létre, ami a pályán is a csapat előnyére válhat.” A gárda másik irányítója, a 18 éves Bognár Alex is úgy látja, motivációból nincs hiány. Szíve szerint akár már ma bizonyítana a világbajnokságon. „Alig győzzük már visszaszámolni a napokat, várjuk a kezdést ezerrel. Sok jó meccset játszottunk a felkészülés során, és ezek alapján a szó jó értelmében képesek lehetünk elhinni, hogy tényleg bárkit képesek vagyunk legyőzni.”

FIÚ IFJÚSÁGI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, AUGUSZTUS 6-18., SZKOPJE (MACEDÓNIA) A magyarok hátralévő felkészülési programja: Július 27., szombat, Balatonboglár: Magyarország–Oroszország, 12. Július 31., szerda, Balatonboglár: Magyarország–Szlovénia, 18. Augusztus 1., csütörtök, Balatonboglár: Magyarország–Szlovénia, 12. A vb csoportbeosztása: A csoport: Horvátország, Spanyolország, Szlovénia, Norvégia, Chile, Szaúd-Arábia B csoport: Svédország, Franciaország, Magyarország, Egyiptom, Tajvan, Kanada C csoport: Dánia, Bahrein, Észak-Macedónia, Japán, Argentína, Nigéria D csoport: Izland, Németország, Szerbia, Tunézia, Brazília, Portugália

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.