UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-07-29 14:23

Rövid pályás gyorskorcsolya: az utánpótlás-válogatott csapatmenedzsereként és nagykövetként segíti a magyar fiatalokat Knoch Viktor

Jómaga sosem szerepelt ifjúsági olimpián, 2020 januárjában azonban már a magyar utánpótlás-válogatott szakmai gárdájának jeles képviselőjeként vehet részt a lausanne-i ötkarikás megméretésen. Emellett ráadásul a nemzetközi szövetség (ISU) sportigazgatója is felkérte, hogy pártfogolja a fiatal short trackeseket. A páldakép büszkén mesélt új szerepköreiről a hazai szövetség honlapjának.

A 2020. január 9. és 22. között Lausanne-ban rendezendő ifjúsági téli olimpián új szerepköreiben bizonyíthat a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó ötkarikás bajnok, Knoch Viktor: a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség utánpótlás-válogatottjának csapatmenedzsereként, valamint a multisportesemény egyik nagyköveteként. A tavaly Pjongcsangban a jeges sportok első magyar olimpiai aranyérmét szerző 5000 méteres váltó tagja elárulta, hogy téli ifjúsági olimpián sosem vett részt, az ő idejében csupán Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) indulhattak a rövid pályás gyorskorcsolyázók. Ettől függetlenül örül az új kihívásnak, és bízik benne, hogy a magyar short track-palánták profitálnak az évek alatt felhalmozott tapasztalataiból. Legutóbb a bormiói edzőtáborban kísérte figyelemmel fejlődésüket.

Az olimpiai bajnok Knoch Viktor szívesen foglalkozik a fiatalokkal Fotó: Derencsényi István
Az olimpiai bajnok Knoch Viktor szívesen foglalkozik a fiatalokkal Fotó: Derencsényi István
„Érdekes más szemszögből figyelni egy ilyen edzőtábort. Jó látni a fiatal versenyzőkön, hogy tudatosul bennük, mire van szükség céljaik eléréséhez, és hogy mindent meg is tesznek ennek érdekében. Ahol csak tudok, segítek nekik, mert megérdemlik. Kőkeményen küzdenek, biztos vagyok benne, ha így folytatják, szép jövő elé néznek a sportágban. Az edzősködés mellett szót ejtett arról is, mennyire büszke arra, hogy példaképként állhat az ifjú versenyzők elé a szűk fél év múlva sorra kerülő ifjúsági olimpián. Megtiszteltetés számomra Hugo Herrnhof egykori rövidpályás gyorskorcsolya-bajnok, az ISU sportigazgatójának felkérése. Boldog vagyok, hogy visszaadhatok valamit a gyerekeknek mindabból, amit szeretett sportágamtól kaptam. Szeretném megmutatni nekik, hogy miként fejlődhetnek versenyhelyzetben, nyomás alatt is,  hogyan fordíthatják hasznukra a folyamatos feszültséget.” A magyar olimpiai bajnok a sportolói faluban, edzéseken és versenyeken, valamint különböző oktatásokon és workshopokon osztja majd meg tapasztalatait a versenyzőkkel, legyen szó a teljesítményfejlesztésről, karrier-menedzsmentről, a fair playről, vagy akár a sérülések megelőzéséről. Személyes karriertörténetéről is kérdezhetik a résztvevők. Az előző, lillehammeri rendezvénysorozaton Nagy Konrád gyorskorcsolyázó segítette ifjúsági olimpiai nagykövetként a magyar fiatalok felkészülését, részvételét, s eredményes szereplését. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.