UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-08-01 19:23

Hétvégén újra Ifjúsági Vízilabda Karnevál Szombathelyen

Pénteken harmadik alkalommal rendezik meg a nyári Ifjúsági Vízilabda Karnevált. A szombathelyi Tófürdő medencéjében két korosztály tizenhat csapata méri össze erejét, persze a torna elnevezéséhez méltóan ezúttal is kiváló hangulatban és remek zenék kíséretében.

Péntektől vasárnapig tart a harmadik alkalommal megszervezett nyári Ifjúsági Vízilabda Karnevál, melynek mérkőzéseit a szombathelyi Tófürdő medencéjében játsszák le a csapatok. Az együttesek két korosztályban vesznek részt a kupán, az U17-esek hat, az U13-asok tíz csapattal kezdik a karnevált. A torna, amely tavaly öt ország fiataljait gyűjtötte össze, idén is nemzetközi lett, hiszen a finn Kuhat mindkét korcsoportban képviselteti magát.

YWC
YWC
Az időpont kiválasztását ebben az évben befolyásolta az U15-ös Európa-bajnokság. Ez sok külföldi csapatot korlátozott, hiszen augusztusban sok helyen szünetet adnak a játékosoknak, de a finnek negyedik alkalommal vannak itt, ha a húsvéti karnevált is beleszámoljuk – mondta Vincze Balázs, a torna főszervezője. – Szép folyamatosan érkeznek a csapatok. Az esemény mindig kiváló hangulatban telik. Holnapra nem mondanak jó időt, de ha nem lesz nagyobb gond, akkor egy kicsit szemerkélő esőben is lehet jókedvűen vízilabdázni. A napsütést ugyanúgy várjuk, mint az érdeklődőket, akiket nagyszerű mérkőzésekkel, jó zenékkel, karneváli élménnyel szeretnénk megjutalmazni.” A torna pénteken 9 órakor veszi kezdetét, a kisebb korosztályban a BVSC első számú csapata a Kuhattal találkozik. Az U13-as között a házigazda AVUS mellett a Kuhat, a BVSC I.-II., a POLO SC I.-II., a Sopron, a Pécs, az Oázis és a helyszínig a legnagyobb utat megtévő magyar csapat, a Szeged szerepel. Az idősebbek mezőnye az AVUS, BVSC, Kuhat, Pécs, POLO SC, UVSE hatosából áll. A tornára kilátogat az U15-ös Eb-aranyérmes magyar válogatott csapatkapitánya, Gaszt Roland is. A pécsi játékos nagyon jól tudja, milyen ez a három nap, az idei húsvéti rendezvényt például meg is nyerte U15-ös csapatával. „A torna szuper hangulatban telik, a karnevál nem hiába van benne a nevében. A játékosok ismerik egymást, és nem annyira keményen, mint a bajnokságban, de azért itt is nagy csaták zajlanak a vízben” – mondta Gaszt. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalon.