UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-08-01 14:21

Megállt az idő az U16-os strandröplabda bajnokság döntőjében

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

Mintha megállt volna az idő az U16-os lányoknál – fogalmaz a szövetség honlapja, miután az MKB-Pannónia strandröplabda magyar bajnokság leány U16-os korosztályának eredményhirdetésnél ugyanaz a hat lány állhatott fel a dobogóra a döntőt követően, akik egy évvel ezelőtt is. Az más kérdés, hogy a két döntős összeállítása némileg megváltozott, hiszen tavaly Gubik Hanna Gyűrűs Borókával győzött Puskás Sára és Réthelyi Orsolya előtt, idén viszont Gubik, Puskás, valamint Gyűrűs, Réthelyi összeállításban játszották a finálét. A két duó szettveszteség nélkül jutott el az utolsó meccsig, bár előbbieknél rezgett a léc az elődöntőben, mert a tavalyi U14-es bajnok Kristóf Dórának és Ligárt Annának két játszmalabdája is volt ellenük, azonban innen is sikerült fordítaniuk.

hunvolley.hu 3
hunvolley.hu 3
A döntő aztán óriási drámát hozott. Az első szettben szinte végig Gubikék vezettek, a végjátékban azonban fordított az ellenfél, a második közepéig Gyűrűsék álltak jobban, de aztán mégis döntő szett következett. 3:3-nál ráadásul Gyűrűs Boróka vádlija görcsöt kapott, így ekkor percekig állt a játék, de aztán a tavalyi bajnoknő hősiesen folytatta a meccset, s 12:12-ig tartották is a lépést, ám az utolsó három pontot az U22-esek között negyedik helyen végző Gubik Hanna és Puskás Sára szerezte, míg az U22-ben győztes Réthelyi Zsófia húga, Orsi, illetve a tavalyi aranyérmes Gyűrűs Boróka ezúttal ezüstérmes lett. A tavalyi bronz után idén is Kristóf Dóra és Ligárt Anna szerezte meg a harmadik helyet, miután a bronzmeccsen gödöllői klubtársaik, Bútor Anna és Szabó Anna ellen győztek. Az U16-os fiúknál éppen fordított utat jártak be a „Marcik”, Udvarhelyi Márton és Zarka Márton: ők ugyanis az első mérkőzésükön bukták el az első játszmát, ezt követően azonban meccsről meccsre javult a teljesítményük, és végül több szettet már nem adtak az ellenfeleknek. A döntőben Sándor Bernát és Suba Róbert ellen nyertek kétszer is 21:18-ra. Hogy teljes legyen a Strandröplabdázásért SE éremgyűjteménye, arról Tari Bence és Veress Ákos gondoskodott, akik a bronzmeccsen három szettben nyertek a Pénzügyőrös Kispál Balázs és Székely Péter ellen. A döntő végeredménye ITT érhető el. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.