UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-08-04 15:05

Autósport: Magyarországon nyerte élete első futamát Mick Schumacher (20)

A legendás hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick nyerte a Forma–2-es versenysorozat magyarországi hétvégéjének második futamát vasárnap a Hungaroringen – számolt be a 24.hu hírportál.

A 20 esztendős Mick Schumacher karrierje első Forma–2-es sikerét ünnepelte Mogyoródon, miután rajt–cél győzelmet aratott. Utoljára 2004-ben győzött egy Schumacher a Hungaroringen, Michael hetedik vb-címe megnyerésének évében nyert Mogyoródon, ahol 2001-ben, 1998-ban és 1994-ben is diadalmaskodott.

Mick Schumacher pályafutása első F2-es futamát nyerte Mogyoródon Forrás: Getty Images
Mick Schumacher pályafutása első F2-es futamát nyerte Mogyoródon Forrás: Getty Images
Az ifjú német pilóta pole pozícióból indult, egészen sima versenyt futott még úgy is, hogy Macusita Nobuharu – úgy 1 másodperccel lemaradva – végig üldözte. Előzéssel viszont próbálkozni sem tudott a japán, a német tartotta az első helyet rajttól célig. A harmadik Sergio Sette Camara lett, bő 3 másodperccel lemaradva. „Nagyszerű érzés, hogy megnyertem a versenyt, már csak azért is, mert nem volt könnyű dolgom az üldözőim miatt. Próbáltam tartani a különbséget, hogy ne kerülhessenek előzési pozícióba, de közben vigyáznom kellett, nehogy túlterheljem a gumikat" – mondta Mick Schumacher, hozzátéve, hogy családi körben tervezi megünnepelni ezt a győzelmét. A pilóta elárulta azt is, hogy édesapjának egyik kedvenc pályája volt a Hungaroring, első futamgyőzelmét pedig édesanyja a helyszínen izgulta végig. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.