UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2019-08-04 14:09

U23-as és ifjúsági kajak-kenu-vb: elsöprő zárónap Pitesti-ben, öt magyar arany a végére

Ötször szólt a magyar himnusz a Romániában rendezett korosztályos kajak-kenu-világbajnokság negyedik, egyben utolsó napján. A parádés szerepléssel „természetesen” az idén is toronymagasan a magyar válogatott végzett az éremtáblázat élén.

Már a világbajnokság utolsó versenynapja előtt is vezette az éremtáblázatot a magyar kajak-kenu-válogatott a romániai Pitesti-ben, és vasárnap nemhogy megtartotta, még tovább erősítette pozícióját a csapat, ugyanis az 500 méteres finálékban is remekeltek a fiatalok.

Kőhalmi Emese két aranyérmet is nyert a zárónapon Forrás: godihirek.hu
Kőhalmi Emese két aranyérmet is nyert a zárónapon Forrás: godihirek.hu
A fiú ifjúsági kajaknégyes ezüstje nyitotta a sor, de az igazán nagyot Kőhalmi Emese robbantott. A KSI SE kajakosa előbb egyesben iskolázta a mezőnyt – tegyük hozzá, hogy a hazai válogatón szorosabb csatában nyert–, majd Rendessy Eszter oldalán párosban is magabiztosan több, mint három másodperces előnnyel értek elsőként a célba. Ugyanakkor láthatóan az ifi kajakos fiúk sem akartak elmaradni, és az ezüstérem mellé egyesben Redl András révén a legfényesebbik medálból is gyűjtöttek egyet, aki bár nem kapta el jól a megismételt rajtot, taktikus versenyzéssel végül a komplett mezőnyt lehagyta. Kitettek magukért az U23-as kajakos lányok is: Pupp Noémi egyesben pazar második kétszázötven méterrel lett első, míg a kettesek mezőnyében az ifjúságiak között kétszeres világbajnok Biben Karina, Bakó Olga párost sem lehetett utolérni. Ami a további dobogós helyezéseket illeti, az ifjúsági leánykenusok viadalán az Opavszky Réka, Gönczöl Laura duó lett második. Az U23-as korosztályban a Béke Kornél, Varga Ádám, Németh Viktor és Koleszár Mátyás összetételű kajakegység csak egy hajszállal maradt le a második helyről, míg U23-as női kenuban Kisbán Zsófia és Bragato Giada lett harmadik, nagyszerű versenyzéssel az orosz és az üzbég hajó mögött. A magyar válogatott így tíz arany-, hat ezüst- és öt bronzéremmel toronymagasan végzett az éremtáblázat élén. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.