UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-08-05 15:41

Műkorcsolya: élete első nemzetközi versenyén máris negyedikként zárt a 16 éves Albrechtovics Nikolett

Érdemes lesz odafigyelni a mindössze 16 esztendős Albrechtovics Nikolettre az előttünk álló szezonban: az Egyesült Államokban élő lány negyedik helyen végzett a rangos mezőnyt felvonultató Philadelphia Summer International versenyen, amely egyben az első nemzetközi megméretése volt a magyar utánpótlás országos bajnokságon már fellépő fiatalnak. A juniorkorú műkorcsolyázó tapasztalatairól, szülei áldozatáról, valamint új edzőiről is szót ejtett a hazai szövetségnek adott nyilatkozatában.

Megtörtént a nagy bemutatkozás: a 16 éves Albrechtovics Nikolett a Philadelphia Summer Internationalen lépett jégre. A juniormezőnyben induló lány, aki 2015-ben és 2016-ban versenyezhetett az amerikai bajnokságban, és februárban már részt vett utánpótláskorú műkorcsolyázóink Budapesten megrendezett országos bajnokságán, nemzetközi mezőnyben most először mérette meg magát. ,,Nagyon hálás vagyok a tapasztalatokért, fantasztikus érzés volt az első nemzetközi versenyemen Magyarországot képviselni. Be kell vallanom, hogy ennél valamivel jobb teljesítményt vártam magamtól, de sajnos bokasérülés hátráltatott. Annak viszont örülök, hogy a mentális felkészülésem jól sikerült.” Habár a fiatal műkorcsolyázó szülei New Yorkban telepedtek le, egész családja magyar, többségük a mai napig Magyarországon él. Amikor megosztotta velük, hogy a továbbiakban magyar színekben szeretne versenyezni, nagy örömmel támogatták döntésében.

Albrechtovics Nikolett büszkén képviseli Magyarországot a jégen Forrás: MOKSZ
Albrechtovics Nikolett büszkén képviseli Magyarországot a jégen Forrás: MOKSZ
„Sok áldozatot hoztak értem, így még boldogabbá tesz a tudat, hogy a hazájukat, a hazámat képviselhetem – mondta Niki, aki két éve Colorado Springsbe költözött, hogy a U.S. Olympic Training Centerben edzhessen, ami komoly próbatétel elé állította a családot. – Anyukám velem tartott Colorado Springsbe, apukámnak viszont a munkája miatt New Yorkban kellett maradnia. Amikor csak tudjuk, meglátogatjuk, de nagyon nehezen viseljük, hogy távol kell lennünk egymástól. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy az áldozatuk ne legyen hiábavaló.” Ezt nagyon komolyan mondja, októbertől márciusig ugyanis folyamatos térdfájdalommal edzett. Nemrégiben, átgondolva az elmúlt két évet, úgy döntött, edzőt vált. „Szerettem Tom Zakrajsekkel dolgozni, de úgy éreztem, új irányra, más tapasztalatokra van szükségem. Remekül érzem magam Tammy Gambill, Damon Allen és Erik Schulz csapatában, nagyon motiváló ilyen fantasztikus edzőkkel és ennyi kiváló korcsolyázóval együtt készülni. A jégen mindig kemény munka folyik, de jó a hangulat, sokat nevetünk, olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Csodás élmény volt érezni Tammy és Damon biztatását, támogatását Philadelphiában. Remélem, jövő héten jobb produkciókkal hálálhatom ezt meg nekik.” Már csak néhány nap, és Niki hazai közönség előtt is bizonyíthat: a magyar juniorkorú műkorcsolyázók és jégtáncosok augusztus 10–11-én a Gyakorló Jégcsarnokban megrendezett tesztverseny keretében mutatják be új programjaikat. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.