UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-08-09 15:53

Kosárlabda: az U16-os fiúválogatott Bulgária ellen 13 pontos vereséggel folytatta Eb-szereplését

Nagyon kevés pontot dobott, így tulajdonképpen esélye sem volt a győzelemre a magyar fiú U16-os kosárlabda-válogatottnak a montenegrói B-divíziós Európa-bajnokságon. Váradi Attila szövetségi kapitány legénysége 13 pontos vereséget szenvedett a csoportkör második fordulójában.

A Váradi Attila vezette magyar U16-os fiúválogatott fölényes győzelemmel kezdte a montenegrói B-divíziós kontinensviadalt. Koszovónál azonban lényegesen komolyabb ellenféllel kellett farkasszemet néznie a csoportkör második fordulójában: a bolgár válogatottal. Az első negyed finoman szólva sem a ponthalmozásról szólt, a csapatok pontatlanul játszottak, és az iram sem volt valami félelmetes. A magyarok részéről Tóth Barna talált be a kosárba először, majd kénytelen volt folytatni a vezérséget, hiszen a többiek sokáig nem tudtak besegíteni az eredményjelző kozmetikázásába. Hét perc után aztán Bánfi Balázs is betalált, de ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy ne kerüljön hátrányba a magyar együttes az első etapot követően (12–9).

13 pontos vereséget szenvedtek Kiss Kolosék Forrás: FIBA
13 pontos vereséget szenvedtek Kiss Kolosék Forrás: FIBA
A folytatás sem alakult kedvezően a mieinknek. A bolgárok kilenc ponttal is megléptek már, köszönhetően a magyar csapat tovább tartó gyenge dobószázalékának. Váradi Attila együttese a második negyedben sem szórta meg riválisát, a meccs ezen szakaszán a négypontos Bánfai vitte a prímet, ami azért elég sokatmondó adat. Rajta kívül még Kiss Kolos és Kovács Ákos volt képes kosarat dobni, de a bolgárok így is hétpontos fórral mehettek a nagyszünetre (26–19). A harmadik játékrészben aztán úgy tűnt, eldőltek az érdemi kérdések. A bolgárok csak ebben a negyedben annyi pontot dobtak, mint az azt megelőző kettőben összesen. Ugyan Ivan Borissov triplájára Tóth Barna révén tudott válaszolni a magyar csapat, meg úgy egészében nézve feljavult a mieink dobóhatékonysága, a 24 kapott gólt nehéz volt ellensúlyozni, így csaknem húszpontos hátrányba kerültek (50–33). Nem is sikerült a felzárkózás. A mieink részéről egyedül Tóth Barna produkciója vette fel a versenyt a riváliséval, de hiába triplázott, érdemben így sem közeledett egymáshoz a két csapat pontszáma. A mérkőzés végén 60–47-et mutatott az eredményjelző. A mieink legközelebb szombaton Svédország ellen javíthatnak.

U16-OS B-DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (MONTENEGRÓ) Csoportkör, A-csoport, 2. forduló Bulgária–Magyarország 60–47 (12–9, 14–10, 24–14, 10–14) A magyar pontszerzők: Tóth Barna 16 pont, Bánfi Balázs, Kovács Ákos 10-10, Kiss Kolos 4, Kazy Balázs 3, Hiezl Bálint, Ivkovic Milán 2-2

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.