UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-08-14 19:50

Kosárlabda: a fiatalok érdekében B csoportos csapatot indít a Szolnoki Olajbányász

Minőségi változást szeretne elérni a Szolnoki Olajbányász új vezetése a fiatal játékosok szerepeltetésében, s ehhez minden lehetőséget igyekeznek megadni a szakembereknek: a hazai szövetség jóváhagyásával az új szezonnak a klub B csoportos együttessel is nekivághat, amelynek keretében kizárólag 23 évnél fiatalabbak szerepelhetnek.

A 2020/21-es szezontól új fiatalszabály lép életbe a magyar férfi kosarasok első osztályú bajnokságában; az alapszakaszban legalább egy, 23 évnél fiatalabb magyarnak szerepelnie kell. A Szolnoki Olajbányász ennek tudatában jelentős döntést hozott: a B csoportban is indít csapatot, amelyben csupa U23-as fiatal bizonyíthat.

Pór Péter szerint a B csoport sokkal inkább fejleszti a fiatalokat, mint az U20-as bajnokság Forrás: iszolnok.hu
Pór Péter szerint a B csoport sokkal inkább fejleszti a fiatalokat, mint az U20-as bajnokság Forrás: iszolnok.hu
„Az A csoportos csapatoknak lehetőségük van arra, hogy B-csoportos együttes indítását kérvényezzék, ám ebben az esetben csak 23 évnél fiatalabbakat szerepeltethet az adott klub – mondta az iszolnok.hu-nak Pór Péter, az Olajbányász szakmai igazgatója, majd hozzátette – Mi kértük ezt, s örömmel értesültünk arról, hogy a keddi napon jóvá is hagyta ezt az MKOSZ elnöksége." Pór Péter továbbá azt is kifejtette, miért járnak jobban a fiatalok így, hogy az U20-as bajnokság helyett a B csoportban edződhetnek. A szakember szerin az új lehetőség által mindenképpen hamarabb érhetik el az A csoport szintjét. „A B csoport erősebb, mint az U20-as bajnokság, így lényegesen jobb felkészülési lehetőség lesz fiataljainknak. Azt várjuk ettől, hogy az A csoporthoz szükséges rutint, fizikumot és sebességet hamarabb érik el. A B-csoportos csapatban az A keret fiataljai, valamint az U20-asok mellett az U18-asok legjobbjai is rendszeresen játszanak majd" – tette hozzá a sportvezető. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.