UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-08-17 17:46

Jégkorong: újra Karlstadban „melegít” az U20-as válogatott

Az amerikaiak elleni felkészülési meccs után nívós tornára utazik az U20-as jégkorong-válogatott: Vas Márton vb-re készülő együttese szerdától a svédországi Karlstadban az osztrák, a norvég és a francia válogatott mellett svéd és lett klubcsapatok ellen tesztelheti tudását.

Egy évvel ezelőtt minden idők legjobb szereplését produkálta a svédországi Karlstadban, a Super Challenge Cup elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán az U20-as jégkorong-válogatott. A Vas Márton vezette korosztályos együttes akkor a negyedik helyen zárt a rangos viadalt.

Vértes Nátánék visszatérnek Svédországba Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
Vértes Nátánék visszatérnek Svédországba Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
Nem meglepő tehát, hogy az idén augusztusban újra visszatér Skandináviába a magyar csapat. A szerdán rajtoló megméretésre három kapust, nyolc hátvédet és tizennégy csatárt visz magával a szakmai stáb, ebből tizennégy fiatal itthon játszik, tizenegy pedig idegenlégiós. A mieink ezúttal a B csoportba kerültek a franciák hasonló korú válogatottja, valamint a svéd Växjö Lakers és Leksands mellé, s az utóbbi együttes ellen kezdenek. Eközben a másik négyesben az osztrák és a norvég nemzeti együttes mellett a lett Riga és a svéd Färjestad kapott helyet. Az első három napon csoportmeccseket rendeznek, utána jönnek a helyosztók. A magyar juniorválogatott egyébként már játszott egy mérkőzést az idén, Vértes Nátánék a Megyeri úton fogadták az amerikaiak U18-as gárdáját, és a remek iramú összecsapáson végül 6–4-es vereséget szenvedtek. A karlstadi torna újabb fontos állomása lehet a Kijevben rendezendő, decemberi, divízió I/B csoportos világbajnokságra való felkészülésnek.

Az U20-as jégkorong-válogatott kerete: Kapusok: Gönczi Lajos (DEAC), Márkus Levente (UTE), Sági Máté (Vasas) Hátvédek: Bogesic Vedran (MAC), Falus Ádám (Zürich Lions, svájci), Farkas Botond (Vasas), Gáspár Levente (Vasas), Horváth Milán (Fehérvári Titánok), Ortenszky Tamás (Biel-Bienne, svájci), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (Minnesota Wilderness, amerikai) Csatárok: Dézsi Bence (Fehérvári Titánok), Farkas Márton (DVTK), Horváth László (SC Csíkszereda, romániai), Kemény Patrik (Wings HC, svéd), Komáromy Botond (Okanagan HC, osztrák), Kónya Krisztián (Linz, osztrák), Kovács Alex (Fehérvári Titánok), Kovács Sebestyén (UTE), Péter Donát (Augsburg, német), Rétfalvi Kristóf (IOGJA), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Rózsahegyi András (HC Zubr Prerov, cseh), Vértes Nátán (HPK, finn), Zsigmond Áron (UTE)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.