UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-08-18 14:57

Fiú U19-es kézilabda-vb: átgázolt a franciákon, és ötödik lett a magyar csapat Szkopjéban

Bravúrosan fejezte be a szereplését a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott Szkopjéban, az U19-es világbajnokságon. Kárpáti Krisztián együttese az 5. helyért játszott találkozón 31–20-ra kiütötte a franciákat, így a férfiszakág legnagyobb eredményét érte el az utóbbi években.

Nagyszerű mérkőzésen, a spanyolokat magabiztosan, öt góllal felülmúlva harcolta ki a magyar válogatott, hogy az utolsó napon az ötödik helyért mérkőzhessen a csoportkörben már egyszer felülmúlt franciákkal az észak-macedóniai Szkopjéban zajló fiú U19-es kézilabda-világbajnokságon.

Kőhegyi Ákosék kiütötték a franciákat, és az ötödikek lettek az U19-es vb-n Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Kőhegyi Ákosék kiütötték a franciákat, és az ötödikek lettek az U19-es vb-n Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Kárpáti Krisztián legénysége jól láthatóan már az első percben rendkívül motiváltan lépett pályára a „búcsúmeccsén”.  Igaz, a franciák szerezték meg a vezetést, de azt követően nem leltek sok örömöt az első félidőben. A magyar együttes bő tíz perc után 8–5-re vezetett, s ezúttal, ami az eddigiek alapján meglepő, támadásban brillírozott, egy félidő alatt tizennyolc gólt vágott a franciáknak, ezt a termést bármely válogatott megirigyelné. Persze a mindössze kilenc kapott is igen erős mutató, így már a szünetre az ötödik hely kapujában találta magát a társaság (18–9). A folytatásban sem volt esélye felzárkózni az ellenfélnek, a magyar csapat tökéletesen kézben tartotta az összecsapást, és a végére örömjátékkal, tizenegy (!) góllal, 31–20-ra múlta felül a francia együttest, és az ötödik helyen zárta az észak-macedóniai tornát. S akkor a végén jegyezzük meg, a bravúrosan szereplő alakulat három vereséget szenvedett a szűk két hét alatt: az Eb-címvédő, később tizenegyedikként végző svédektől, valamint a két döntőstől, a németektől és az egyiptomiaktól. Kárpátiék az újabb győzelemmel megismételték a junior fiúk két évvel ezelőtti, algériai vb-ötödik helyét, s ezzel néhány évre visszatekintve a férfiszakág legnagyobb sikerét érték el.

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia) Az 5. helyért Magyarország–Franciaország 31–20 (18–9) A magyar gólszerzők:Kecskés 6, Bajusz, Bognár 5-5, Gál, Prainer 3-3, Hornyák, Kőhegyi 2-2, Dely, Melnyicsuk, Vajda 1-1 A többi helyosztón A 7. helyért: Spanyolország–Izland 30–26 A 3. helyért: Dánia–Portugália 35–27 Döntő: Egyiptom–Németország 32–28

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.