UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-08-21 20:39

Íjászat: mindkét magyar magabiztosan menetel a madridi ifjúsági világbajnokságon

Kevesen vannak ugyan, de remekül állják a sarat a magyar fiatalok a Madridban zajló ifjúsági íjász-világbajnokságon: Varga Dávid csigás íj kategóriában a legjobb 16 között várja a folytatást, ráadásul felnőtteknél is tiszteletet parancsoló pontszámmal jutott el idáig, míg Balogh Mátyás a legjobb 24 versenyző között tudhatja magát a juniorok mezőnyében.

Túl a rangsoroló fordulón, kijelenthető, hogy pazarul helyáll a kétfős magyar küldöttség a spanyol fővárosban zajló ifjúsági világbajnokságon. Varga Dávid valósággal berobbant a mezőnybe 696 körös eredményével, amely nemcsak a junior kiküldetési szintet (670), de a felnőttet is meghaladta. Így nyolcadik kiemeltként várja a csütörtöki folytatást, ahol immár a legjobb nyolcba jutás a tét, vagyis nem babra megy a játék a fiatal íjásznak – olvasható a hazai szövetség honlapján.

A háromfős magyar küldöttség Forrás: Magyar Íjász Szövetség
A háromfős magyar küldöttség Forrás: Magyar Íjász Szövetség

A másik magyar indulónak, Balogh Mátyásnak a középmezőnyből kellett továbbverekednie magát, csakhogy ehhez borítania kellett a papírformát. Megtette: előbb az olasz Niccoló Lovót búcsúztatta a vártnál sokkal simábban, majd a 13. helyen kiemelt brazil Marcelo Costát is kiejtette, vagyis számára sem ért még véget a madridi világbajnokság.

Wenger Attila, a magyar fiúk edzője értékelte a ragyogó menetelést: „Szélső surranó pályát kaptunk, amitől egy kicsit tartottam az elején a közeli fal miatt, de mint utólag kiderült, éppen így volt jó. Ebből a négy hátsó lőállásból került ki az a nyolc fő, aki rögtön a legjobb 16 közé kvalifikálta magát. És most ezen van a hangsúly! Varga Dávid végig nagyon jó és érett versenyzéssel ebben a komoly mezőnyben felnőtt kiküldetési szinten túl teljesített, ami bravúros, és nyolcadik kiemeltként küzdhet tovább az egyenes kieséses szakaszban, csakúgy mint Balogh Mátyás, aki kemény ellenfeleket, egy olasz, majd egy brazil versenyzőt győzött le, amivel már a legjobb 24 között jár ő is."

Folytatás csütörtökön: holnap mindkét magyar fiú továbbmenetelhet.

További korosztályos hírek ÍJÁSZATBAN a sportági aloldalunkon.