UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-08-21 16:44

Műkorcsolya és jégtánc: a legmagasabb szinten bizonyíthatnak a magyar juniorok a világkupában

Világszínvonalú mezőny és minden igényt kielégítő helyszín várja Schermann Reginát és a Marton Villő, Szemko Danijil jégtáncpárost a francia síparadicsomban, Courchevelben, ahol csütörtökön megkezdődik az idei juniorvilágkupa-szezon. Dr. Vardanjan Gurgen, a szövetség műkorcsolya-ágazatának sportigazgatója tisztes helytállásra számít a mieinktől.

A szezonindító hazai tesztverseny után nemzetközi viadalon is jégre lépnek a magyar fiatalok: a franciaországi Courchevel látja vendégül a junior műkorcsolyázókat és jégtáncosokat a világkupa-sorozat első állomásán. Dr. Vardanjan Gurgen, a szövetség műkorcsolya-ágazatának sportigazgatója nem akarja számszerűsíteni az elvárásokat, nem is tudná, hiszen általában az első Grand Prix-viadalon derül fény a valódi erőviszonyokra. Mindenesetre semmit sem fognak könnyen adnia a mieinknek.

Schermann Regina második helyen végzett a szezonindító tesztversenyen Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
Schermann Regina második helyen végzett a szezonindító tesztversenyen Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
„Annyit biztosan állíthatok, hogy idén is rendkívül erős mezőny méreti meg magát a junior világkupa-állomásokon. Főleg a lányoknál várható nagy tülekedés, a sportági nagyhatalmak, mint Oroszország, az Egyesült Államok vagy Japán egyaránt két-két versenyzőt állítanak ki Courchevelben, de a 35 fős mezőny rajtuk kívül is tartogathat bombameglepetéseket. A jégtáncosok mezőnyében jelentős átrendeződésre számítok, ott aztán végképp titokzatos a verseny végkimenetele.” Hozzátette, mind Schermann Reginának, mind pedig a Marton Villő, Szemko Danijil kettősnek jól sikerült a tesztverseny, valamint a nyári felkészülés, így reméli, Franciaországban is a legjobbjukat tudják nyújtani. „Regina nagyon sokat fejlődött a tavalyi szezonban, valamint a nyáron, bízom benne, hogy rövidprogramja jobban sikerül majd, mint a tesztversenyen, és akkor nagyon szépen helytállhat. A Marton Villő, Szemko Danijil jégtáncpáros nem szerepelt igazán jól az előző szezonban a világkupa-versenyeken, de a tavaly szerzett rutinjukkal mindenképpen jobb eredményeket várok tőlük. Összességében azonban szerényebb céljaink lehetnek, mert itt tényleg világbajnoki színvonalú a mezőny, és nagyon kicsi az esélye annak, hogy a torinói világkupa-döntőn a mieink közül is jégre lépjen valaki, de a remény hal meg utoljára.” További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.