UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-08-23 08:55

Junior úszó-vb: Szabó-Feltóthy Eszter ismét negyedik lett, és minden pillanatát élvezte

A 400 m vegyes után a második döntőjében, 200 m háton is remekül helyt állt, és újra negyedik lett Szabó-Feltóthy Eszter a hazai rendezésű junior-világbajnokságon. Kicsit sajnálja, hogy nem lett meg a bronz, de azért elégedett. Interjú a Vasas úszójával.

Az első két nap Zombori Gábor 400 m gyorson nyert arany-, illetve Berecz Blanka 200 m pillangón nyert ezüstérmétől volt hangos a budapesti Duna Arénában zajló junior úszó-világbajnokságon. De mindenképpen meg kell hajolni Szabó-Feltóthy Eszter két negyedik helye előtt is.

Szabó-Feltóthy Eszter büszke lehet két nagyszerű döntős úszásra Forrás: MÚSZ
Szabó-Feltóthy Eszter büszke lehet két nagyszerű döntős úszásra Forrás: MÚSZ
Az első napon 400 m vegyesen nagy meglepetésre előbb döntőbe jutott, majd kitűnő úszással tíz másodpercet javított korábbi egyéni csúcsán. Majd csütörtökön fő számában, a 200 m háton újabb pazar idővel éppen csak lemaradt a dobogóról. Így látta a Vasas versenyzője… – Szépen felépített futamot teljesítettél. Mi volt a terv? Mennyire vagy elégedett? – Jónak éreztem, igyekeztem az első százon nem annyira elindulni, mert az megbosszulta volna magát, a végén akartam jönni. Sikerült tartanom a taktikát, és örülök, hogy még javítottam az időmön. – Kétszer is a negyedik helyen csaptál célba a világbajnokságon. Nincsenek benned kettős érzések emiatt? – Világbajnoki döntőt mindig jó úszni, ugyanakkor kicsit bosszant, hogy másodjára is negyedik lettem. Ez a négyszáz vegyesen kevésbé volt igaz, de az érzem, most benne lehetett volna egy érem is. – Mit jelentett, hogy hazai pályán ugorhattál medencébe a vb-döntőben? – Kicsit féltem, hogy sokkolni fog, mert a hazai pálya alapjáraton helyez némi terhet az emberre. Viszont már a call roomból láttam a csapattársaimat és a szurkolókat. Minden pillanatát élveztem. – Ha valaki azt mondja neked a verseny előtt, hogy két világbajnoki negyedik hellyel leszel gazdagabb? – Akkor erősen meglepődöm. Egyet, ezt a kétszáz hátat még csak-csak, de a vegyest biztos nem hiszem el. De egyébként természetesen elfogadtam volna. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.