UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-08-23 11:33

Műkorcsolya: Schermann Regina jól kezdett a junior Grand Prix-sorozatban

A francia síparadicsomban, Courchevel városában megkezdődött a junior műkorcsolyázók Grand Prix-sorozata: a magyar színeket a lányok versenyében Schermann Regina képviseli, aki a rövidprogramban jobban teljesített, mint a múlt heti budapesti tesztversenyen, így a 22. helyről várja a folytatást.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Schermann Regina mindössze egy héttel ezelőtt tudta meg, hogy ott lehet a világkupa-sorozat nyitányán. Érdekesség, hogy idei rövidprogramja éppen egy francia film zenéjére, A házban című alkotásra készítette el.

Schermann Regina jól kezdett Franciaországban Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
Schermann Regina jól kezdett Franciaországban Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
A 14 éves versenyző a 35 fős mezőnyben harmincharmadikként jégre lépve mutathatta be programját, amelyre közel négy ponttal többet kapott, mint a hazai felmérőn. Míg Budapesten két ugráseleméből is esett, most egy tökéletes tripla rittbergerrel kezdett, amelyet a bírók szép kiviteli értékekkel díjaztak. Akopyan Gayane tanítványa ezúttal ugyan be tudta mutatni kombinációját, de mivel a tripla lutzból kilépett, és csak aztán tudta rátenni a második ugrást, nem fogadták el azt. A dupla axelben letette a kezét, forgásai közül viszont kettőre is a legmagasabb szintet kapta. A Jégkorszak SE versenyzője 43,20 a 22. helyet szerezte meg, kűrje az alábbi linken megtekinthető. Schermann péntek este a kűrben javíthat, valamint jégre lép a Marton Villő, Szemko Danijil jégtánckettős is. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.