UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Triatlon

2019-08-29 17:38

Triatlon: kezdődik a világbajnokság, az ifjúságiak címvédője, Lehmann Csongor immár az U23-as mezőnyben próbál szerencsét

Kilenc magyar fiatal indul a pénteken a svájci Lausanne-ban rajtoló U23-as és junior triatlon-világbajnokságon. A magyar csapatból a legnagyobb név a tavalyi, ausztráliai vb-n aranyérmes Lehmann Csongor.

Egy évvel ezelőtt két éremmel tértek haza a magyar fiatalok az ausztráliai Gold Coaston rendezett U23-as és junior triatlon-világbajnokságról. Akkor az idősebbek között Bicsák Bence bronz-, a „kicsik” mezőnyében Lehmann Csongor aranyérmet nyert.

Az aktuális junior-világbajnok, Lehmann Csongor az idén már az U23-asok között indul Forrás: ITU
Az aktuális junior-világbajnok, Lehmann Csongor az idén már az U23-asok között indul Forrás: ITU
A tavalyi csapathoz képest van változás bőven, Bicsák immár a felnőttek között indul, Lehmann pedig a nagyok között próbál szerencsét, két évvel idősebb bátyjához hasonlóan. Érdemes lesz még odafigyelni a magyar válogatottból az idén már junior Európa–kupa-állomást nyert Karai Leventére, mint ahogyan a mezőny nagy részénél évekkel fiatalabb, ifjúsági Eb-ezüstérmes – és akadályfutásban EYOF-győztes –  Horváth Karolra is. Meg egyébként piros-fehér-zöld küldöttség többi tagjára is, akik közül gyakorlatilag bárki okozhat kellemes meglepetést. Ami biztos, hogy pénteken rendezik az egyéni versenyeket, szombaton jön egy kis pihenő, vasárnap pedig a váltóversennyel zárul a program.

U23-AS ÉS JUNIOR TRIATLON-VILÁGBAJNOKSÁG, LAUSANNE (SVÁJC) A magyar indulók U23. Férfiak: Lehmann Bence, Lehmann Csongor. Nők: Putnóczki Dorka, Sárszegi Noémi Junior. Fiúk: Dévay Zsombor, Karai Levente, Kiss Gergely. Leányok: Ferenczi Nikolett, Horváth Karol

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.