UtánpótlásSport
2024. május 11.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-08-31 18:43

Vízilabda: csak az arany lehet a célja az U17-es leányválogatottnak az Európa-bajnokságon

Vasárnap megkezdi szereplését a magyar U17-es leányválogatott a görögországi Voloszban, az Európa-bajnokságon. Az első kontinenstornájukra készülő lányok edzője, Varga Tamás szerint a cél egyértelműen az aranyérem, a siker kulcsa pedig a csapategység lehet.

Vasárnap a görögországi Voloszban megkezdődik az U17-es leány vízilabda Európa-bajnokság. A Zantleitner Krisztina és Varga Tamás irányította magyar csapat a B csoportban várja a startot, ahol Izrael, Csehország és Olaszország fiataljai mellett szerepel. A válogatott a kontinenstorna előtt igyekezett a lehető legjobban feltérképezni ellenfeleit. Augusztus 16. és 18. között a szintén görögországi Iteában a Pythia-kupán vett részt, ahol a házigazdák mellett Hollandia, Olaszország, Új-Zéland és Szerbia utánpótlás-válogatottjaival mérkőzött meg, és szerzett bronzérmet. Az első világversenyükre készülő magyar lányok az olaszokkal – akiktől vereséget szenvedtek a kupán – az Eb-csoportban is találkoznak hétfőn, és előreláthatólag az a meccs meghatározó lesz a folytatást illetően.

vizi w
vizi w
A felkészülési tornán látottak alapján Európa-bajnoki döntőt is játszhatunk, de ugyanakkor a hetedik helyen is végezhetünk – vélekedik a kétszeres olimpiai bajnok edző, Varga Tamás. –  Nagyon együtt van a mezőny és a lányok még egészen fiatalok, ettől függetlenül benne van a bravúr a csapatban. A kupán rendkívül szoros meccset játszottunk az olaszokkal, bár a végén kikaptunk, alakulhatott volna fordítva is. A hollandokat legyőztük, ők viszont a döntőben az olaszoknál bizonyultak jobbnak, mi pedig a bronzmeccsen a görögöket vertük. Egy-két gólos különbségek alakultak ki az együttesek között, így sorsdöntő lesz, miként tudunk csapatként működni. Az olaszok elleni csoportmeccsen az fog eldőlni, hogy a könnyebbik vagy a nehezebbik ágra kerülünk-e. Ha nyerünk, egy pihenőnap után egyszerűbb lesz a dolgunk a folytatásban, ha kikapunk a negyeddöntőben Hollandiával játszhatunk, az pedig ki-ki meccsnek ígérkezne. Az olaszok elleni összecsapást a szakember szerint kellő összetartással és nagy küzdeni akarással lehet megnyerni, ez a két tulajdonsága meg is van az együttesnek. A csapategységre azért is lesz nagy szükség, mert Varga Tamás úgy véli, a magyar válogatottban nincsenek kiemelkedő egyéniségek, a lányok együtt a legerősebbek, míg az olasz keretben több olyan játékos is akad, aki már a felnőttválogatottban is rendre lehetőséghez jut. A magyarok a legerősebb csapattal utazhattak Voloszba, nem hátráltatta sérülés a felkészülést, az a 15 lány ugrik medencébe, aki a szakmai stáb szerint a legideálisabb arra a feladatra, ami magyar vízilabdáról lévén szó, sosem ígérkezik könnyűnek. Nem lehet más a célunk, mint az aranyérem! Ezt mondtam is a lányoknak. Magyar csapat csak így utazhat világversenyre. Meg akarjuk nyerni és mindent meg is teszünk a sikerért. Így állunk hozzá, aztán meglátjuk, meddig jutunk – szögezte le az edző. A válogatott magyar idő szerint vasárnap 9 óra 20 perckor játssza első meccsét Izrael ellen, Olaszországgal hétfőn, a csehekkel pedig kedden találkozik.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG) Az Eb-csapat  Kapusok: Magyari Sára, Neszmély Boglárka. Mezőnyjátékosok: Alaksza Dóra, Borsi Ilona, Dávid Cila, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Forgács Lili, Megyesi Laura, Pőcze Panna, Ramocsai Vera, Somogyvári Lili, Sümegi Nóra, Szabó Nikolett, Zantleitner Noémi. Edzők: Zantleitner Krisztina, Varga Tamás. Csapatvezető: Takács Orsolya. Csapatorvos: Dr. Buday Zoltán A csoportbeosztás A csoport: Görögország, Szerbia, Franciaország, Románia B csoport: Magyarország, Olaszország, Izrael, Csehország C csoport: Hollandia, Nagy-Britannia, Bulgária, Németország D csoport: Spanyolország, Oroszország, Szlovákia, Törökország A program (magyar idő szerint) A B csoport mérkőzései 2019. szeptember 1., vasárnap 09:20 Magyarország-Izrael 10:40 Olaszország-Csehország 2019. szeptember 2., hétfő 15:00 Csehország-Izrael 17:40 Magyarország-Olaszország 2019. szeptember 3., kedd 15:00 Magyarország-Csehország 16:20 Olaszország-Izrael

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.