UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-09-02 17:28

Kézilabda: juniorok vezérletével simán vette az első akadályt a Vác a női NB I-ben

Harmincegy gólt lőttek a női kézilabda NB I nyitófordulójában az utánpótláskorú, vagyis 2000. január 1. után született játékosok. Ezúttal a Váci NKSE juniorjai emelkedtek ki a mezőnyből, Kuczora Csenge és Kácsor Gréta összesen tizennégy góllal járult hozzá az MTK Budapest hazai legyőzéséhez.

A múlt hét második felében elrajtol a világ (egyik) legerősebb női kézilabda-bajnoksága, az NB I. Mindjárt az első forduló két nagy rangadót hozott, a Győr otthon verte a Siófokot, az FTC pedig magabiztosan nyert Érden. A korosztályos leányválogatottak nyári elsöprő sikere után különösen erős reflektorfénybe kerülhetnek a fiatal játékosok. Lássuk, hogyan teljesítettek az első játékhéten!

Kuczora Csenge nyolc góllal kezdte az NB I-es évadot Fotó: Lakatos Gábor
Kuczora Csenge nyolc góllal kezdte az NB I-es évadot Fotó: Lakatos Gábor
A legeredményesebbek toronymagasan a Vác újdonsült junior Európa-bajnok játékosai voltak: az MTK Budapest elleni hazai szezonnyitón Kuczora Csenge (19) nyolcszor, Kácsor Gréta (19) pedig hatszor talált a kapuba, így magabiztosan 31–21-re győzték le a kék-fehéreket. Viszont azért a másik oldalon is megjelent egy friss Eb-győztes, a Győrből érkezett Pál Tamara (19) három gólt lőtt az első tétmeccsén az új csapatában. A váci mester, Szilágyi Zoltán elégedetten értékelte fiatal csapata teljesítményét a Nemzeti Sportnak: „Nagyszerűen sikerült a bemutatkozás egy jó erőkből álló ellenféllel szemben. A védekezésünkkel az első tíz perc után elégedett voltam, a támadójáték pedig néhány hullámvölgytől eltekintve jól működött. A hajrában minden mezőnyjátékos lehetőséget kapott, jó volt látni, hogy élvezik a kézilabdát.”
Kácsor Gréta az első fordulóban ott folytatta, ahol a győri junior Eb-n abbahagyta Forrás: Váci NKSE
Kácsor Gréta az első fordulóban ott folytatta, ahol a győri junior Eb-n abbahagyta Forrás: Váci NKSE
Bár a ferencvárosi fiatalok ismét remek mérkőzést hoztak össze – Háfra Noémi (21) és Klujber Katrin (19) is megállíthatatlan volt – a szigorú értelemben vett utánpótláskorú játékosok egyelőre nem játszottak meghatározó szerepet a bajnoki ezüstérmes alakulatban, Bánfai Kíra (19) lőtt egy gólt, míg az érdiektől Schatzl Natalie (19) villant meg kétszer. A forduló legfiatalabb gólszerzője a Békéscsabai ENKSE 16 éves ifjúsági Európa-bajnok játékosa, Kukely Anna volt, míg a nyári junior Eb-aranyérmes csapatból Arany Rebeka és Kellermann Dóra is betalált a DVSC, illetve a Mosonmagyaróvár csapatában. Összesen hét mérkőzésen, tizenhárom játékostól, harmincegy „utánpótláskorú” gól született.

NŐI KÉZILABDA NB I UTÁNPÓTLÁSKORÚ GÓLSZERZŐI: Szent István SE–DVSC 24–33 Tieff Zsanett (18 éves) 1 gól, ill. Arany Rebeka (19) 2, Petrus Mirtill (18) 1 Kisvárda SE – Szombathelyi KKA 25–23 -, ill. Pődör Rebeka (18) 2 Alba Fehérvár K –Mosonmagyaróvári KC 29–27 Hudra Enikő (19) 2, ill. Kellermann Dóra (19) 1 Érd–FTC 28–31 Schatzl Natalie (19) 2, ill. Bánfai Kíra (19) 1 Békéscsabai ENKSE–DKKA 27–29 Kukely Anna (16) 1, ill. Mihály Petra (18) 1 Váci NKSE–MTK Budapest 31–21 Kuczora Csenge (19) 8, Kácsor Gréta (19) 6, ill. Pál Tamara (19) 3 Győri Audi ETO KC–Siófok 27–24 -       

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.