UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2019-09-02 17:01

Műkorcsolya és jégtánc: sikeres bemutatkozás és újabb világranglistapontok Lake Placidban

Felemás teljesítményt nyújtottak, de apróbb részsikereket így is elkönyvelhettek a magyar juniorok az amerikai Lake Placidben rendezett Grand Prix-versenyen. Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya-ágazat sportigazgatója értékelte honlapunknak Láng Júlia, valamint a Kedves Katica, Saronov Fjodor páros szereplését.

Ha Lake Placid, akkor megdobban a magyar szív: a Regőczy Krisztina, Sallay András kettős legendás olimpiai ezüstérmével összeforrt ötkarikás szentélyben léphettek jégre a jövő reménységei, köztük a 15 évesen a felnőttmezőny felé kacsintó Láng Júlia, illetve a nemzetközi versenyek hangulatát először ízlelgető Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpáros. Előbbi a tavaly Ljubljanában rendezett világkupán elért 10. helyezését ismételte meg, noha „a két helyszínen bemutatott versenyzés között jócskán volt különbség" – állapítja meg dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya-ágazat sportigazgatója.

A Kedves Katica, Saronov Fjodor páros számára örökké emlékezetes marad a lake Placid-i világkupa Forrás: MOKSZ
A Kedves Katica, Saronov Fjodor páros számára örökké emlékezetes marad a lake Placid-i világkupa Forrás: MOKSZ
„Egy évvel ezelőtt nagyon örültünk a 10. helyének, mert világranglistapontokat szerzett, és akkor még közel sem számított olyan rutinosnak, mint most. Lake Placidban nem szerepelt jól, de ezt ő is pontosan tudja. A rittberger ugrást a tesztversenyhez hasonlóan megint elrontotta, és a kűrje is sikerülhetett volna jobban. Mindazonáltal így is 10. lett, aminek örülök, mert tudom, hogy nem hozta ki magából a maximumot, a legjobb teljesítményével simán végezhetett volna az 5-7. pozíciók egyikén. Mindezt úgy mondom, hogy megint bombaerős volt a mezőny, a győztes amerikai Alysa Liu például már 14 évesen tripla axelt ugrik, és felnőttbajnokságot is nyert korábban." A rutinos Láng Júlia mellett a rutintalanságot képviselte a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpáros. A sportigazgató ezért nem is az amúgy remeknek nevezhető 12. helyezésüket emelte ki velük kapcsolatban, hanem az életre szóló élményt, amiben részük volt. „Az egész verseny alatt széles mosollyal a szájukon közlekedtek, nagyon boldogok voltak, hogy egyáltalán elindulhattak az amerikai világkupán. Természetesen érződött rajtuk, hogy kissé óvatosak, de ahhoz képest, hogy tényleg ez volt az első megméretésük a legtehetségesebbnek tartott riválisok ellen, elégedettek lehetnek magukkal." Az első juniorszezonját futó Kedves Katica, Saronov Fjodor páros számára nincsen megállás, Schermann Reginával karöltve már a csütörtökön rajtoló rigai világkupára hangol. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.