UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2019-09-03 17:38

Euro-pofonok Szófiában, tizenkilenc magyar szereplővel

Egy híján húszan alkotják a magyar válogatottat, amely a szerdától keddig tartó ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon indul Szófiában. Ez a felnőttség előtti utolsó korosztály, amelyben vannak megalapozott reményeink. A tekintélyes létszámú mezőny a selejtezőket két szorítóban vívja.

A 17-18 éves bokszolók idei kontinentális csúcstalálkozójának a bolgár főváros ad otthon, ahol egy héten át püfölik egymást a korosztály kiválóságai. A bolgár szövetség honlapja szerint 37 országból 370 kesztyűs leányt és legényt várnak a kontinensviadalra, amelynek selejtezőit – éppen a tekintélyes mezőny miatt – két ringben bonyolítják le a Szófia Sportcsarnokban.

Kis Hunor Levente
Kis Hunor Levente
A felnőttek előtti utolsó utánpótlás-korosztály 2019-es csúcsösszejövetelén Magyarországot csaknem teljes csapat képviseli, ami annyit tesz, hogy a fiúknál mind a tíz súlycsoportban lesz reprezentánsunk, míg a lányoknál a tíz közül kilenc kategóriában lép ifjú honfitársnőnk kötelek közé, csupán a 75 kg lesz „magyartalan”. A 19 fős együttesben több olyan bokszoló akad, akit már európai szinten is jegyeznek. Persze az „előélet” nem biztosíték semmire, már csak azért sem, mert sok függ a sorsolástól, és még inkább az „ítélethozatalkor” olykor korántsem elfogulatlan pontozóktól... Ám nyilván jobb eséllyel megy be a szorítóba az, akinek már fajsúlyos szakmai múltja van, ennél fogva bízhatunk benne, hogy lesz a mieink között, aki ismét eljut a dobogóig. A lányoknál Lakotár Hanna neve kínálkozik az élre, akinek tavaly, első ifista évében nem sikerült ugyan bekerülnie az Eb-n a legjobb négy közé, korábban azonban, még juniorként, két korosztályos Európa-bajnokságról is bronzéremmel tért haza. Megalapozottan reménykedhetünk továbbá a múlt évi ifi Eb-n harmadikként végzett Hámori Lucában, s a 2017-ben junior Európa-bajnoki bronzérmes Ambrus Viktóriában is. A fiúknál a húzónév Kis Hunor Leventéé, aki 2018-ban junior Eb-ezüstig menetelt, s a múlt évi korosztályos Eb-ről bronzzal távozó Zúró Zsolt is ott lehet a végelszámolásnál Szófiában. A selejtezők szerdán kezdődnek, s vasárnapig tartanak, az elődöntőket hétfőn, a döntőket kedden rendezik.

 A magyar csapat Fiúk 49 kg: Kapuvári Bálint, 52 kg: Zúró Zsolt,  56 kg: Balogh Martin,  60 kg: Bozók Szabolcs, 64 kg: Horváth Milán, 69 kg: Nagy Wilson, 75 kg: Kóczián Dávid, 81 kg: Baracsi Dániel,  91 kg: Veres Tibor, +91 kg: Kis Hunor Levente Leányok 48 kg: Balogh Zsanett,  51 kg: Tarnóczy Tamara,  54 kg: Lakotár Hanna,  57 kg: Szabó Szabina,  60 kg: Matesz Viktória,  64 kg: Hámori Luca,  69 kg: Ambrus Viktória,  81 kg: Szintai-Major Barbara, + 81 kg: Táskai Sára

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.