UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét karodzók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-09-03 13:03

Szumó: Szilágyi Erik 80 kilóban alkotna maradandót a hazai utánpótlás Eb-n

Szépen búcsúzna az U18-as korosztálytól a magyar szumó egyik nagy ígérete, Szilágyi Erik. A többszörös korosztályos Európa-bajnok versenyző a szeptember végi szigetszentmiklósi kontinensviadalon is a csúcsra tör, de nem mondott le a birkózókarrierről sem.

Szilágyi Erik kettőzött erővel és nagy motivációval készül a hazai rendezésű utánpótlás szumó Európa-bajnokságra. A Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola versenyzője az utolsó évét tapossa az U18-as korosztályban, amelytől szépen szeretne búcsúzni a szigetszentmiklósi kontinensversenyen.

Szilágyi Erik újabb Európa-bajnoki éremre tör Szigetszentmiklóson Forrás:  https://peterf.smugmug.com/
Szilágyi Erik újabb Európa-bajnoki éremre tör Szigetszentmiklóson Forrás: https://peterf.smugmug.com/
Szilágyi eddig összesen nyolcszor nyert Eb-t a különböző korosztályokban, az utóbbi időben pedig letette névjegyét a felnőttek között is: utánpótláskorúként bronzérmet nyert a felnőtt Európa-bajnokságon. „Jelenleg fogyasztok, mert a hazai Eb-n a 80 kilogrammos kategóriában indulok – nyilatkozta Szilágyi, aki alapvetően birkózó, és még nem tett le arról, hogy válogatott versenyzővé váljon a  sportágában. – Természetesen most a szumó megy jobban, a nagy nemzetközi versenyeken már számolnak velem az ellenfeleim, és ez jó. De azért egyszer jó lenne a nemzeti színekért küzdeni birkózóként is.” A nagyszerű korosztályos eredményekkel bíró sportoló természetesen a hazai kontinensversenyen sem adná alább. „Ha az utóbbi Európa-bajnokságokat nézzük, sikerült döntőznöm. Erre számítok most is, ezen kívül pedig a csapatversenyben is szeretnék dobogóra állni.” Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.