UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-09-06 12:08

Kézilabda: nagy terveket sző a NEKA ifjúsági fiúcsapata, az élvonalról álmodnak a balatonbogláriak

Az ifjúsági bajnokságban a címvédés, az NB I/B-s bajnokságban pedig a rutinszerzés mellett adott esetben az élvonalba kerülés a célja a NEKA fiú ifjúsági együttesének. A vezetőedzővel, Sótonyi Lászlóval beszélgettünk az eddigi tapasztalatokról és az új idény feladatairól.

Az elmúlt évadból szinte a maximumot hozta ki a Nemzeti Kézilabda Akadémia ifjúsági fiúegyüttese. A korosztályos bajnokságot magabiztosan nyerték meg, míg a felnőttek között, az NB I/B-ben az előkelő harmadik helyen végeztek. A Balatonbogláron az első teljes szezonját teljesítő Sótonyi László elégedetten tekint vissza a bajnoki menetelésre.

A NEKA ifjúsági csapata májusban korosztályos bajnoki aranyérmet ünnepelhetett Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A NEKA ifjúsági csapata májusban korosztályos bajnoki aranyérmet ünnepelhetett Fotó: Tompos Gábor/NEKA
„Szinte csak pozitív tapasztalatot szereztem az első évben, jó volt látni, hogy honnan hová jutottak el a fiúk. Ebből látszik, ennyit tesz az, ha valaki nap mint nap motiváltan, nagy kedvvel jön le edzésre. Az pedig csak külön öröm, hogy mindez bajnoki címben és NB I/B-s bronzéremben csúcsosodott ki.” Az ifjúsági ligában már el is kezdte a küzdelmeket a NEKA, a szezonrajton 46 – 24-re győzte le a Szigetszentmiklós csapatát. Vagyis az idény jól indult. „Most kevesebb a kérdőjel bennem, mint egy évvel ezelőtt, de azért a korosztályos válogatott játékosokat és az új embereket be kell még építenem a csapatba, mert ők értelemszerűen keveset készültek velünk. Motiváltságunk és lelkesedésünk a régi, bízom benne, hogy ez a végén eredményekkel és minél jobb minőséggel párosul majd.” Akadnak, akik akár az NB I/B megnyerésére, azaz az élvonalba jutásra is alkalmasnak tartják a balatonboglári alakulatot. Sótonyi ezzel kapcsolatban egyelőre nyugalomra int. „Nem szeretnénk semmiféle nyomást tenni a fiúkra, de az kétségtelen, szükség lenne egy olyan csapatra, amely a magyar fiatalok beépülését segíti az első osztályba. Egyáltalán nem biztos, hogy már az idén sikerül, ahogyan az sem, hogy jövőre. Nem mi vagyunk a bajnokság esélyesei, de ez az álmunk, ebben hiszünk, másképpen nem is szabad nekiállni.”   További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.