UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-10 22:39

A norvégok simán verték az U21-es labdarúgó-válogatottat Gera Zoltán első hazai meccsén

Norvég győzelmet hozott Gera Zoltán szövetségi edző első hazai mérkőzése az U21-es labdarúgó-válogatott élén. Az alakulóban lévő magyar csapat a Pancho Arénában szenvedett 3–0-s vereséget.

Gera Zoltán a norvégok elleni felkészülési meccsen először ült hazai környezetben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott kispadján. A nemrégiben kinevezett vezető  és szakmai stábja a dánok elleni idegenbeli 0–0 alkalmával debütált, kedden pedig a felcsúti Pancho Arénában mutatkozott be a magyar közönségnek.

mlsz gera nor
mlsz gera nor
A kapitány öt helyen változtatott a dániai felálláson: a védelemben Nagy Zsombor, Szalai Attila és Tóth Bence megtartotta helyét, mellettük Kiss Bence, Schäfer András és Bíró Bence kezdett mindkét találkozón. A kapuba Varga Ádám került, Kovács Krisztián játszott a jobbhátvéd szerepében, rajtuk kívül még Hinora Kristóf, Szánthó Regő és Kiss Tamás kapott bizonyítási lehetőséget. Az első félórát nagyobb helyzet nélkül játszották le a csapatok, a 31. percben azonban Östigard szöglet után fejelt a magyar kapuba (0–1). Még a félidő előtt esély nyílt az egyenlítésre, de Kovács kihagyta helyzetét. A szünetben hármat cserélt csapatunk: Szabó Bence, Csonka András és Deutsch László érkezett a pályára. Játékban azonban nem hozott változást a módosítás. Az 54. percben Brynhildsen kipattanót lőtt az üres kapuba, ezzel megduplázva a norvég előnyt (0–2), három perccel később pedig Christensen helyezte a labdát a magyar kapu jobb oldalába (0–3). A meccs hátralévő részében is inkább a norvég együttes játszott fölényben, a magyarok támadójátéka elmaradt a várttól, a 3–0-s vendéggyőzelem csak azért nem lett nagyobb különbségű, mert Varga a hajrában két bravúrt is bemutatott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS MAGYARORSZÁG U21–Norvégia U21 0–3 (0–1) MAGYARORSZÁG: Varga Ádám – Kovács Krisztián, Nagy Zsombor, Szalai Attila, Tóth Bence (Deutsch László, 46.) – Hinora Kristóf  (Banó-Szabó Bence, 71.), Kiss Bence (Csonka András, 46.) – Kiss Tamás (Schön Szabolcs, 64.), Schäfer András (Szabó Bence, 46.), Szánthó Regő (Kovácsréti Márkj, 74.) – Bíró Bence Gólszerző: Östigard (31.), Brynhildsen (54.), Christensen (57.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.