UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-09-10 15:00

Taroltak a serdülők és a juniorok bajnoki selejtezőmérkőzésein a Vasas Akadémia leánycsapatai

A serdülő- és a juniorbajnokság selejtezőjében is nyertek a Vasas Akadémia leány kosárcsapatai. A kisebbek ráadásul elképesztő győzelmet arattak: 103 pontos különbséggel nyertek az Miskolci VSI Vadmacskák alakulatával szemben.

A hét végén két-két mérkőzést játszott a Vasas Akadémia serdülő és junior leánycsapata, és mindkét együttes lehengerlően szerepelt. A kisebbek az első meccsüket elképesztő, 103 pontos különbséggel húzták be (120−17) az MVSI Vadmacskák alakulatával szemben, és a folytatásban a BEAC-Újbuda KA csapata sem okozott különösebb gondot (83−47).

A Vasas Akadémia serdülőcsapata Forrás: vasasbasket.hu
A Vasas Akadémia serdülőcsapata Forrás: vasasbasket.hu
„A BEAC ellen − az első negyedet leszámítva − a védekezéssel voltak gondjaink, mi irányítottuk a játékot. Sok labdát szereztünk, és a feljavult egyéni és csapatvédekezés meghozta a könnyű indításgólokat. Ezen a meccsen előjöttek azok a hibák és hiányosságok, amelyeken dolgoznunk kell a jövőben, de a csapat hozzáállása, küzdeni akarása és alázata példaértékű volt mindkét találkozón” – mondta a vezetőedző Eördögh Edit a klub honlapjának. A juniorok valamelyest szorosabb ütközeteket vívtak. Az első csatát 68−43 nyerték az MTK Budapest fiataljai ellen, másodjára pedig Nyíregyházi Kosársuli fölé kerekedtek (53−41). „Rövid pihenő után játszottuk a második mérkőzésünket. Ez meglátszott a mozgásunkon. Az első negyedben a nyíregyházi lányok gyorsabbak, pontosabbak voltak, mint mi. A második felvonásban javítottunk a védekezésünkön, ettől felgyorsultak a támadásaink, és tizenkét ponttal vezettünk a félidőben. A második játékrészben zónavédekezésre váltott az rivális. Ez megzavarta a fiatalokat, de az időkérések és a vezéregyéniségeink okos játéka átsegített minket a hullámvölgyeken. Remélem, a lányok ugyanekkora lelkesedéssel vetik bele magukat az éves munkába. Sok feladatunk lesz az országos döntőig, rengeteg tanulnivaló van előttünk, de az már most látszik, hogy haladtunk előre” – összegzett a juniorok mestere, Diósadi Deák Éva.

A selejtezőcsoportok további győztesei Serdülő Soproni Darazsak Akadémia, Zsíros Akadémia Kőbánya, Csata DSE, Pécsi NKA Junior Török Flóris-Törekvés SE, PVSK Nemzeti Akadémia, Szolnoki MÁV SE

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.