UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-12 19:37

Labdarúgás: az U17-es magyar leányválogatott ezúttal 3–1-re kikapott a bosnyákoktól

Az U17-es leány labdarúgó-válogatott a keddi 3–1-es győzelem után ezúttal 3–1-re kikapott a bosnyák korosztályos válogatott elleni felkészülési mérkőzésen. A mieink gólját Savanya Csilla szerezte.

Az U17-es Eb-selejtező minitorna előtti utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzésén lépett pályára Bosznia-Hercegovinában a korosztályos leányválogatott, amelynek kisebb sérülés miatt nélkülöznie kellett Vida Boglárkát és Lovász Annát.

Vereséggel zárta a boszniai túrát az U17-es magyar válogatott Fotó: mlsz.hu
Vereséggel zárta a boszniai túrát az U17-es magyar válogatott Fotó: mlsz.hu
A keddi 3–1-es vereség után a visszavágás vágyától fűtött bosnyákok próbálkozásainak már az ötödik percben meglett az eredménye, a hazaiak támadója a szélen került a magyar védelem mögé, és passzolt a kapuba a kimozduló Borók Dorina mellett – derül ki az mlsz.hu tudósításából. Erre a 19. percben válaszolt a magyar csapat, amikor Savanya Csilla csapott le a labdára, és gólra is váltotta a helyzetet. Az első félidő hajrájában, a 45. percben szöglet utáni fejessel szerezték meg a vezetést ismét a házigazdák. A második félidőben a magyar csapat nyomás alatt tartotta a bosnyákokat, több helyzetet is kidolgozott, de azok kimaradtak. A keddi formájához képest sokkal agresszívabban futballozó bosnyákok viszont – rossz felszabadítási kísérletet kihasználva – a 86. percben beállították a 3–1-es végeredményt. „Játékban ennél többet kell mutatnunk. A labdaátvételeken és a pontatlanságon kell még dolgoznunk az Eb-selejtező minitorna előtti utolsó edzőtáborban; valamint a fejeseken, hogy ne kapjunk gólt pontrúgásból. Az ellenfél nagyon felszívta magát a visszavágóra, mi pedig nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket. A selejtezőn két nap lesz a mérkőzések között, most csak egy napot tudtunk pihenni, amit fizikálisan nem bírtunk, ebben is fejlődnünk kell még” – nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző. Az U17-es leányválogatottunk szeptember végén háromnapos edzőtáborozáson vesz részt Bükön, majd október első hetében a szombathelyi rendezésű Eb-selejtező minitornán szerepel, melyen Bulgária (október 2.), Kazahsztán (október 5.) és Lengyelország (október 8.) lesz az ellenfele.

U17-ES LEÁNY FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS Bosznia-Hercegovina–Magyarország 3–1 (2–1) Magyarország: Borók Dorina – Székely Zsuzsanna, Sain Anna, Németh Diána, Benke Dorka (Juhász Enikő, 91.) – Bokor Blanka (Lovász Emma, 45.), Mészáros Cecília – Sali Rebeka (Siber Glória, 45.), Csizmadia Zsófia, Savanya Csilla (Antalicz Alexandra, 91.) – Pápai Emőke

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.