UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-13 15:59

Már a világbajnokság előtt rekordot döntött az U17-es labdarúgó-válogatott

Másfél hónappal a brazíliai U17-es világbajnokság előtt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hivatalos honlapja foglalkozott a magyar válogatottal. Az oldal kiemeli, hogy a Preisinger Sándor vezette alakulat vb-kvalifikációja történelminek mondható.

Az U17-es labdarúgó-válogatott Forrás: mlsz.hu
Az U17-es labdarúgó-válogatott Forrás: mlsz.hu
Szurkolók ezrei ugorhattak talpra, kiálthattak fel, amikor a magyar csapat neve melletti ötödik karika is zöldre váltott az írországi labdarúgó Európa-bajnokság helyosztóján – az UEFA honlapjának élő tudósítása így jelezte, hogy az utolsó rúgó, Zuigeber Ákos is értékesítette a maga tizenegyesét. Miután a belgák esetében a hármas jelzésű kör pirosan égett, a párbaj végén a magyar U17-es válogatott örülhetett hiszen nem csupán az Európa-bajnokság ötödik helyét szerezte meg, a világbajnoki részvételt is kiharcolta Preisinger Sándor együttese. A kvalifikáció történelminek mondható. Másfél hónappal a brazíliai U17-es világbajnokság előtt a FIFA hivatalos oldala külön cikket szentelt a tornára 34 év után visszatérő magyar alakulatnak.  Ezzel egyébként rekorderek is vagyunk, a világszövetség szerint nincs még egy csapat, amelynek két vb-részvétele között ennyi év telt volna el − írja a csakfoci.hu. (Kétes értékű ez a rekord, hiszen a 34 esztendő éppen kétszer annyi, mint ahány évesek a résztvevők, s a köztes nemzedékeknek nem sikerült kijutniuk a korosztályos vb-re  – a szerk.) Ami a csapatot illeti, a világszövetség három játékosunkat emelte ki a keretből: Hegyi Krisztiánt, a West Ham United kapusát, Bekker Rolandot, a Borussia Mönchengladbach védőjét, és Németh Andrást, a Genk csatárát.

AZ ELLENFELEK A magyar U17-es válogatott október 26-án a rekordbajnok Nigériával (október 26.), valamint Ausztráliával (október 29.) és Ecuadorral (november 1.) találkozik a csoportmeccsek során Goiás állam fővárosában, Goianiában.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.