UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-09-18 11:26

Kézilabda: az NB I-ben nagyot rajtoló Schatzl Natalie-nak kellett a tanulóév

Három forduló alatt kétszer is beválasztották az NB I álomcsapatába az Érd 19 éves balszélsőjét, Schatzl Natalie-t. A villámgyors juniorválogatott kézilabdázó úgy érzi, idén már többet tud segíteni csapatának, miközben legnagyobb álma, hogy egyszer testvérével, a már felnőttválogatott Nadine-nal szerepeljen egy csapatban.

Lassan ideje hozzászokni, hogy két Schatzl-lány lövi a gólokat a bal szélről hétről hétre a kézilabda NB I-ben. Mégpedig azért, mert a Bajnokok Ligája-résztvevő FTC-ben játszó és a felnőttválogatottban alapembernek számító Nadine mellett immár a 19 éves Natalie is kezd befutni a világ legerősebb bajnokságában.

Schatzl Natalie az első három fordulóban kitűnően használta ki a lehetőségeit, s erre készül a folytatásban is Forrás: MKSZ
Schatzl Natalie az első három fordulóban kitűnően használta ki a lehetőségeit, s erre készül a folytatásban is Forrás: MKSZ
Olyannyira, hogy az első három meccsen tizenhárom gólig jutó érdi játékost – bár még nagyon az évad elején járunk – kétszer is beválasztották a hét álomcsapatába. „Amióta ez megtörtént, folyamatosan vigyorgok, óriási dolognak és hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy bekerültem a legjobbak közé, ráadásul kétszer. Jó, hogy így sikerült elkezdeni ezt az évet, ami persze elsősorban a csapat érdeme: mert akármi is történik, azt együtt érjük el.” Schatzl tavaly nyáron igazolt a Nemzeti Kézilabda Akadémiáról az NB I élmezőnyébe tartozó Érdhez. Első évében kevesebb lehetőséghez jutott, a mostani szezontól azonban érzékelhetően nagyobb szerepet szánnak neki a bajnoki negyedik helyezett alakulatban. „Azt gondolom, kellett nekem az első tanulóév, bele kellett jönni abba az egészbe, amit az élvonal jelent – a játék színvonala, az éles mérkőzések, a légkör. Örülök, hogy idén már én is többet tudok segíteni a csapatnak, de senkinek sincs bérelt helye, ugyanúgy meg kell küzdenem érte, mint eddig.” Az érdiek mérlege az első három fordulóban két győzelem és egy vereség, az első meccsen az előző szezon ezüstérmesétől, az FTC-től kaptak ki. Ugyanakkor szó sincs arról, hogy emiatt letennének nagy céljaikról.
Schatzl Natalie szerint nagybetűs csapatot alkottak, ezért került az ő nyakukba az aranyérem Forrás: MKSZ
Schatzl Natalie szerint nagybetűs csapatot alkottak, ezért került az ő nyakukba az aranyérem Forrás: MKSZ
„A nyáron szerintem csak tovább erősödött a bajnokság, úgy tűnik, a Siófok rástartolt a második helyre, és a középmezőny is sokkal sűrűbbnek látszik. Úgyhogy könnyű mérkőzéseink biztosan nem lesznek, s az elvárható győzelmek mellett bravúrokat is szeretnénk, hogy a végén felérhessünk a dobogóra.” A 19 éves játékos a korosztályos válogatottban alapembernek számít: a nyáron Győrben junior Európa-bajnokságot nyert, korábban az EYOF-on is aranyérmes lett, és még az ifjúsági korosztályból vb-második és Eb-harmadik hellyel büszkélkedhet. A hihetetlenül sikeres utánpótlásévek után persze idővel már a nagyválogatott is szóba kerülhet. „Nagyon pozitív, hogy a juniorcsapattal ilyen szép nyarat tudtunk zárni, és sokan itt az NB I-ben is egyre fontosabb szerepeket kapunk, ami komoly előnyt jelenthet az ellenfelekkel szemben akár a következő világbajnokságon is. A legnagyobb célom viszont, mint szerintem mindenkinek: a felnőttválogatott – különösen, ha testvéremmel játszhatnék egy csapatban. Azzal az egyik legszebb álmom teljesülne.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.