UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-09-18 13:37

Labdarúgás: kilenc meccsen tizenhét gólt lőtt a Red Bull Salzburg csatára, Erling Braut Haaland (19)

A Red Bull Salzburg 6−2-re nyert hazai pályán kedden a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A párharcon mesterhármast szerzett a 19 éves norvég támadó, Erling Braut Haaland, aki egyébként hihetetlen formában van az új évadban.

Élete első Bajnokok Ligája-mérkőzése valószínűleg felejthetetlen élmény volt a 18 éves magyar válogatott labdarúgónak, Szoboszlai Dominiknak, a középpályás ugyanis gólt szerzett a Genk ellen 6−2-re megnyert hazai párharcon. Biztosak lehetünk benne, nem csupán Szoboszlainak marad emlékezetes a párharc, hiszen csapattársa, a 19 éves Erling Braut Haaland mesterhármassal zárt kedden.

Elképesztő formában van Elrik Braut Haaland Forrás: skysports.com
Elképesztő formában van Elrik Braut Haaland Forrás: skysports.com
A norvég csatár egyébként elképesztő formában van: legutóbbi kilenc meccsén összesen tizenhét gólt gólt lőtt. Az osztrák bajnokságban hét ütközeten tizenegy találatot, az Osztrák-kupában és a BL-ben egy-egy párharcon három-három gólt jegyzett. A fiatal teljesítményének értékét növeli, hogy kedden lőtte negyedik mesterhármasát az új évadban − figyelt fel rá az index.hu. Haalandról akkor beszélt először komolyabban a nemzetközi sajtó, amikor a norvég U20-as válogatottban egyetlen mérkőzésen kilenc gólt rúgott Honduras alakulatával szemben (a végeredmény 12–0 lett). Az ifjú 2019 januárjában igazolt a Molde FK együttesétől öt millió euróért Salzburgba. A transfermarkt.com jelenleg 12 millió euróra becsüli a játékos értékét. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.