UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-09-28 17:57

Kézilabda: győzelemmel kezdte a szezont az Eb-győztes női juniorválogatott

Meggyőző sikert aratott a szezonrajton a női junior kézilabda-válogatott. Az Eb-aranyérmes együttes az egyhetes összetartás végén 34–28-ra verte meg az NB I-ben szereplő Békéscsabai ENKSE csapatát.

Hatnapos tiszakécskei edzőtáborral nyitotta meg az új évadot a Golovin Vlagyimir vezette női junior kézilabda-válogatott. A program végén, szombat délután a nyáron a győri U19-es Európa-bajnokságon aranyérmet nyert társaság lejátszotta első NB I-es felkészülési mérkőzését, az élvonalban idáig nyeretlen Békéscsabai ENKSE együttese ellen.

Kuczora Csenge vezérletével megnyerte a nyári Eb utáni első meccsét a juniorválogatott Forrás: MKSZ
Kuczora Csenge vezérletével megnyerte a nyári Eb utáni első meccsét a juniorválogatott Forrás: MKSZ
A találkozót ennek ellenére a „vendégek” kezdték jobban, öt perc alatt 4–1-re elhúztak, utána viszont a háromgólos Albek Anna vezérletével előbb egyenlítettek, majd a 12. percben Schatzl Natalie góljával a vezetést is átvették a fiatalok (6–5). A hibák száma is érhető módon nagyobb volt a nyári korosztályos Eb-n tapasztaltaknál, így a félidő végéig az előnyt nem sikerült tovább növelni (14–13), miközben újoncot is avatott a csapat: a siófoki beállós, Póczik Kata is pályára lépett. A fordulás után viszont már elkezdett nyílni az olló: Tóth Nikolett jól védett, sok könnyű gólt szerzett a csapat. A győzelemhez a folytatásban nem férhetett kétség, meggyőző 34–28-as siker lett a vége, amelyet kissé beárnyékol, hogy a második félidőben az MTK Budapest beállósa, Zsiborás Luca megsérült. A juniorválogatott mindenesetre elindult egy újabb hosszabb úton, amelynek a vége jövő nyáron a romániai U20-as világbajnokság lesz.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TISZAKÉCSKE Női juniorválogatott–Békéscsabai ENKSE 34–28 (14–13) Juniorválogatott: Herczeg, Szabó D., Tóth N. (kapusok), Albek 4, Arany 3, Bánfai, Kácsor 4, Kellermann, Kuczora 8, Póczik, Schatzl Nat. 7, Takó 4, Tóth N. 1, Vámos P. 2, Zsiborás 1. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir

A másik két leányalakulat is edzőtáborozott az úgynevezett válogatott héten. Egyaránt Balatonbogláron készült az ifj. Kiss Szilárd vezette Eb-győztes ifjúsági együttes és a Bohus Bea vezette serdülőcsapat. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.