UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2019-09-29 16:58

Gyorsasági motor: a 18 éves Kovács Bálint német bajnok lett

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves magyar versenyzője gyakorlatilag az egész szezonban dominált a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. Az első öt hétvége után a hatodikon is megszerezte a pole pozíciót, így a szombati és a vasárnapi futamon is ő rajtolhatott az első kockából. Az első futamban másodikként intették le, míg vasárnap délelőtt magabiztosan aratott rajt-cél győzelmet, amellyel bebiztosította bajnoki címét. A tavaly a magyar bajnokságot megnyert versenyző 208 ponttal végzett az élen az ezer köbcentiméteres motorokat felvonultató, tizenkilenc fős nemzetközi mezőnyben, míg legnagyobb riválisa, a német Danny Märtz 198 ponttal zárt a második helyen.

Kovács Bálint a magyar után német bajnoki címet ünnepelhetett Forrás: formula.hu
Kovács Bálint a magyar után német bajnoki címet ünnepelhetett Forrás: formula.hu
A 18 éves motoros az idei tizenegy futamból hatot megnyert, emellett további három alkalommal volt dobogós, egyszer tizedik lett, egy versenyt pedig nem tudott befejezni. „Pénteken még motorhibával küzdöttünk, de szombat reggelre ezt ki tudtuk javítani, így az időmérőn már nem volt gondom. Az első futamon úgy ítéltem meg, hogy az összetett szempontjából jobb a biztos pontszerzés, ezért nem kockáztattam, és bejöttem másodiknak” – mondta az MTI-nek Kovács, aki hozzátette, tavalyi balszerencsés éve miatt nagyon örül a bajnoki győzelemnek. Kelemen Krisztián, a H-Moto Team csapatfőnöke úgy fogalmazott, vasárnap minden hazai motoros tiszteletére szólt a magyar himnusz Hockenheimben. „Bálint most bebizonyította, hogy kifogástalan teljesítménnyel képes komolyabb feladatok megoldására, nekem meg nincs más dolgom, mint segíteni őt, hogy a következő szinten is kiemelkedően tudjon teljesíteni.” További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.