UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2019-09-29 21:00

Tollaslabda: hétfőn kezdődik Kazanyban az ifjúsági világbajnokság

„Remélem, a kazah válogatott nem okoz különösebb gondot. Igaz, nem ismerjük őket, de ez fordítva is így van. Ami a spanyolokat illeti: az egyik legjobb nevelőműhely Európában az övék, kiemelkedő tehetségeket mutatnak be évről évre. Nem kérdés, bravúr lenne, ha le tudnánk őket győzni” – vélekedett a hazai szövetség elnöke, Csorba József a hétfőn rajtoló, kazanyi ifjúsági tollaslabda-világbajnokság csapatversenye előtt.

Hétfőn kezdődik Kazanyban az ifjúsági tollaslabdázók világbajnoksága, amelyen a magyar válogatott hét sportolóval vesz részt. Első ízben a csapatversenyen kell helytállniuk Mátyus Tibor tanítványainak, ám a dolguk nem lesz egyszerű, hiszen a nyolcaddöntőbe jutásért meg kell nyerniük a csoportjukat. Sándorházi Vivienék az A/2 jelű trióba kerültek, és a kazahok mellett a spanyolokkal mérkőznek.

Sándorházi Vivenék a csapatversennyel kezdenek hétfőn az ifi-vb-n
Sándorházi Vivenék a csapatversennyel kezdenek hétfőn az ifi-vb-n
„Remélem, a kazah válogatott nem okoz különösebb gondot. Igaz, nem ismerjük őket, de ez fordítva is így van. Ami a spanyolokat illeti: az egyik legjobb nevelőműhely Európában az övék, kiemelkedő tehetségeket mutatnak be évről évre. Nem kérdés, bravúr lenne, ha le tudnánk őket győzni” – vélekedett a hazai szövetség elnöke, Csorba József. Amennyiben az imént említett bravúr sikerülne, úgy a fiatalok az A/1-csoport első helyezettjével – feltehetően a világranglista-vezető indonézekkel – néznének farkasszemet a kieséses szakaszért. Függetlenül attól, hányadik helyen zárnak a magyarok, tovább mérkőzhetnek: másodikként az A/1 ezüstérmesével, és így tovább a helyezésig, keresztbejátszással. „Nem eredményekben gondolkozom – így Csorba. – A legfontosabb az, hogy mindenki a lehető legtöbbet hozza ki magából. A helyzetünk nehéz: Franciaországban kétszázötvenezer, Dániában százezer, egész Európában meg közel egymillió leigazolt játékos van. Nem beszéltem még az ázsiai országokról, akiknek nagyjából százmillió tollaslabdázójuk van – szemben a magyar ezer-ezerkétszázas létszámmal.” Az egyéni megméretést illetően a szakember egyelőre nem igazán tudott nyilatkozni, hiszen a sorsolást csak a csapatverseny végén bonyolítják le. Annyi azonban bizonyos, a legtovább Sándorházi Vivien menetelhet, aki volt már ifjúsági Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, és ő volt az egyetlen olyan európai hölgy, aki a tavalyi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpián a negyeddöntőben búcsúzott. „Sorsolásfüggő, meddig juthat. Ha olyan riválisba fut bele, aki már a felnőttek között is letette a névjegyét, akkor nem tud mit tenni. Reméljük azonban, hogy biztató formát láthatunk tőle” – zárta le az elnök.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, KAZANY A magyar szereplők Kiss Bene Benjamin, Nagy Sebestyén, Szita Gergely, Tóth Kristóf, Kiss Fanni Dóra, Mészáros Petra, Sándorházi Vivien

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.