UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-09-30 14:56

Vízilabda: fiatalos lendülettel kezdődött meg a női OB I

A női élvonalbeli vízilabda-bajnokság első játéknapján, mint ahogy azt már megszokhattuk, jónéhány utánpótláskorú játékos szerepet kapott, a Tatabányában és a Budapesti Honvéd SE-ben szinte csak fiatal játszott. Az 19 éves UVSE-s Rybanska Natasa rögtön a góllövőlista élére ugrott, a 18 éves egri Magyari Alda pedig a kapusok ranglistáját vezeti a nyitóforduló után.

A hétvégén megkezdődött az első osztályú felnőtt női vízilabda-bajnokság és a csapatokban ezúttal is számos utánpótláskorú játékos szerepelt. Az első forduló nyitómeccsén az OB I-be frissen felkerült III. kerületi TVE a Dunaújvárosi Egyetem– Maarsk Graphics együttesét fogadta. A bajnokság első gólját a már felnőttválogatottban is szerepelt, 18 találatával a junior-világbajnokság legeredményesebb magyar játékosának bizonyult 20 esztendős dunaújvárosi Vályi Vanda szerezte. A 18 éves Pápai Barbarával a kapuban küzdő kerületiek egészen a negyedik negyedig tartották magukat, ekkor a vendégek zsinórban három gólt szereztek. A szintén 18 éves Petőváry Luca hazai találata a meccs vége felé még felcsillantott a reményt az egyenlítésre, de 12–11-re nyertek az újvárosiak.

egri vízilabda klub
egri vízilabda klub
Az FTC Telekom tíz góllal győzte le a Népligetben a Tatabányát (17–7). A hazai fiatalok szépen elosztották egymás között a gólokat Muzsnay Fanni három, Petik Panna és Pőcze Panna kettő, Hajdú Róza és Ramocsai Vera egy találatot jegyzett. A vendégcsapatban nem volt 20 évnél idősebb gólszerző – játékos se nagyon. A 16 éves Dobos Csenge tudott duplázni, mellette Tátrai Szonja, Keresztes Anita, Kurucz Kata, Zantleitner Noémi és Jenei Kata lőtt gólt. A Ferencvárosban a 16 éves Neszmély Boglárka 63 százalékkal védett, a másik oldalon a még csak 15 esztendős Marsi Lilla is lehetőséget kapott. A BVSC-Zugló–Szeged találkozó nem feltétlenül a fiatalokról szólt. A hazaiak már a félidőben öttel vezettek, a vége 18-9 lett. A BVSC-ből a 18 éves Utassy Janka két, a 16 éves Alaksza Dóra egy góllal járult hozzá a sikerhez, a kapuban pedig a 15 éves Hajdú Zsófia is kapott néhány percet. A januártól felnőttválogatott 18 éves Magyari Aldával a kapuban kezdte meg bajnoki szereplését Lillafüredi Ásványvíz-ZF-Eger csapata. A fiatal hálóőr bizonyította a hevesieknek, hogy nyáron jó vásárt csináltak vele, 21 lövésből 14-et hárított, így nagyban hozzásegítette csapatát a Hungerit Szentes elleni 8–7-es hazai győzelemhez. A vendégeknél Mácsai Kata 14 évesen játszott. A bajnoki címvédő UVSE Hunguest Hotels hazai medencében 28–2-re nyert a keretében mindössze három felnőttkorú játékost tudó Budapesti Honvéd SE ellen. Az UVSE fiataljai közül Rybanska Natasa öt, Faragó Kamilla és Peresztegi Nagy Kinga négy gólt szerzett, de betalált még Koppány Szamira, Telek Dorottya és Baksa Vanda is. Vendég részről Borsi Ilona és Rajna Enikő tudta bevenni Mackó Lilla kapuját. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.