UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-10-02 09:47

Atlétikai vb: küldetés teljesítve

Halász Bence nem sokat teketóriázott a dohai felnőtt-világbajnokságon: a Dobó SE 22 éves atlétája a férfi kalapácsvetés keddi selejtezőben rögtön az első kísérletére 76,90 méterrel már elsőre túldobta a 76,50 méteres szintet.

Nem sok időt töltött a dohai atlétikai stadionban Halász Bence, aki a B csoportba kapott besorolást a felnőtt-világbajnokság férfi kalapácsvető versenyében. A tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes Halász 78,54 méteres idei legjobbjával ötödik volt a nevezési listán, a döntőbe jutás elvárás volt vele szemben.

Halász Bence első dobásával döntős lett a dohai felnőtt-világbajnokságon
Halász Bence első dobásával döntős lett a dohai felnőtt-világbajnokságon
A magyar sportoló semmit sem bízott a véletlenre, 76,90 méterrel már elsőre túldobta a 76,50 méteres szintet. „Kicsit megleptem magam, hogy elsőre sikerült, mivel szerintem elég magas volt a selejtezőszint - idézi az MTI a szombathelyiek nehézatlétáját. - Ugyanakkor tudtam, hogy oda kell tennem magam, mert az első csoportban sokan dobtak 76 métert.” Halász Bence kiemelte, hogy a selejtező jól szokott neki sikerülni, mert a 2015-ös junior Eb kivételével eddig minden világversenyén elsőre bekerült a fináléba. A fináléval kapcsolatban Halász Bence elmondta, ha megdobja az edzéseredményeit, akkor biztos a dobogó. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.