UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-10-03 17:32

UEFA Ifjúsági Liga: fel kell gyorsulnia az MTK-nak a visszavágóra

Támadásban nem volt elég éles az MTK Budapest, így csupán 1–1-es döntetlent játszott a bosnyák Zrinski ellen a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga első körének odavágóján. A magyar csapat gólszerzője, Kata Mihály önkritikusan nyilatkozott a találkozó után, de bízik benne, hogy idegenben kiharcolják a továbbjutást.

Nem kérdés, többet vártunk az MTK Budapesttől az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágán az első forduló odavágóján. Pölöskei Gábor együttesének csupán 1–1-es döntetlenre futotta hazai pályán a bosnyák HSK Zrinski ellen, ráadásul Kata Mihály 78. percben szerzett gólja előtt még a vereség szele is meglegyintette a csapatot.

Kata Mihály (kékben) remekül játszott a Zrinski ellen, gólt is szerzett, a győzelem viszont nem jött össze Forrás: MTK Budapest
Kata Mihály (kékben) remekül játszott a Zrinski ellen, gólt is szerzett, a győzelem viszont nem jött össze Forrás: MTK Budapest
S bár a kék-fehérek végig fölényben játszottak az összecsapáson, az igazsághoz hozzátartozik, hogy kevés valódi gólhelyzetük volt. Ezt így látta a mérkőzés egyik legjobbja, a gólszerző is. „Sokkal több volt ebben a meccsben – kezdte értékelését honlapunknak kissé csalódottan a középpályás Kata Mihály. – Alapvetően úgy mentünk fel a pályára, hogy győzni szerettünk volna, de nagyon rossz ütemben kaptuk a gólt a második félidő elején. A célunk az volt, hogy kapott gól nélkül hozzuk a találkozót, ez sajnos nem jött össze.” A találkozó speciális jellegét nem csak az adta, hogy a fiatalok először szerepeltek a legrangosabb korosztályos nemzetközi kupasorozatban, mivel az MTK is története során először jutott el oda. Ezért persze volt némi izgalom Katáékban a meccs előtt. „Valamennyire nyilván különleges volt, hiszen egyikünk sem játszott még az ifjúsági BL-ben, de ettől próbáltuk ugyanúgy normálisan kezelni a helyzetet és felkészülni a feladatra.” Bár nem világverő alakulat érkezett az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, nem könnyítette meg Zuigéber Ákosék dolgát, hogy ebben az évadban még nem szerepeltek a legerősebb összeállításukban, hiszen a fele társaság a felnőtt NB II-ben, a másik fele pedig az U19-es bajnokságban szerepel. „Nehezebb volt együtt játszani, nem voltunk annyira összeszokva, mint például tavaly, ezen a téren az ellenfelünk mindenképpen előnyben, de biztosan jobb lesz ez a visszavágóra.” Hazai pályán az 1–1-es eredmény nem mondható különösebben jónak, de szó sincs arról, hogy az MTK-sok lehajtott fejjel várnák az október 23-i visszavágót. Katát arról is megkérdeztük, mi lehet a siker kulcsa Mostarban. „Sokkal gyorsabb játékra lesz szükség. Nagyon betömörültek, nem igazán tudtuk őket feltörni. Tehát sebességben kell javulnunk és azt a két-három helyzetet igenis be kell rúgni.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.