UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-10-06 19:51

Felnőtt úszó-vk: Szabó-Feltóthy Eszter „végre” dobogóra állt a Duna Arénában

A zárónap elhozta a második „utántpótláskorú” magyar érmet a budapesti felnőtt úszó-világkupaversenyen: a Vasas 17 éves versenyzője, Szabó-Feltóthy Eszter 200 m háton csapott célba harmadikként.

Azt már a harmadik, egyben utolsó nap előtt lehetett tudni, újra jól sikerült a hazai rendezésű felnőtt úszó-világkupaverseny a Duna Arénában. Az azonban kérdéses volt, hány éremmel tudják megfejelni az addig parádés produkciót. Erre többek között a 17 éves Szabó-Feltóthy Esztertől vártuk a választ, aki 200 m háton a délelőtti előfutamokból a második legjobb idővel jutott az esti fináléba.

Szabó-Feltóthy Eszter nagyszerűen úszott, és bronzérmet nyert a felnőtt-vk-n Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
Szabó-Feltóthy Eszter nagyszerűen úszott, és bronzérmet nyert a felnőtt-vk-n Fotó: Derencsényi István/MÚSZ
A Vasas junior vb-4. úszója ezúttal sem okozott csalódást. Délelőtti idejét több mint két másodpercet javítva, 2:13.17-tel a harmadik helyen csapott célba a döntőben, amelyet egyébként nagy fölénnyel Burián Katalin nyert meg. A még ifjúsági korú bronzérmes elégedetten értékelt honlapunknak percekkel a futam után. „Elképesztő volt újra itt úszni, pláne, hogy most még többen szurkoltak nekünk, mint augusztusban a junior-világbajnokságon. Örülök, hogy megtörtem az átkot: kiderült, nem csak negyedik tudok lenni a Duna Arénában. Az idő nem extra, én mégis büszke vagyok rá, mert két és fél hétig beteg voltam, és csak három napot edzettem a verseny előtt.” A nap másik fiatal magyar főszereplője, Kós Hubert is kiválóan teljesített. Az UTE 16 éves versenyzője 4:23.42-es idővel a hatodik helyen csapott célba a 400 m vegyes úgynevezett leggyorsabb futamában. A csattanót pedig a 4x100 m-es mix vegyesváltó tartogatta, amelyben Bohus Richárd, Szabó Szebasztián és Verrasztó Evelyn mellett a 17 éves, a nyitónapon 200 m mellen ezüstérmet nyert Békési Eszter is érdekelt volt. A szombati bravúr azonban elmaradt, a magyar egység a negyedik helyen ért célba.

B. V.

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.